in

Familie adopteert twee kinderen en hun huis wordt vernield – de reden waarom is vreselijk

Als kinderen worden opgegeven door hun ouders, is het fijn dat er ouders zijn die bereid zijn hen te adopteren en de kinderen een mooie toekomst geven. Helaas ziet niet iedereen dat zo. De realiteit is dat sommige mensen bang zijn voor wat ze niet begrijpen en zich daardoor slecht gedragen. Dat is precies wat een familie in Illionois, VS, overkwam.

Toen de familie Hollis twee meisjes met het syndroom van Down adopteerde, werd hun hele huis in een nacht vernield. Al snel deden de twee jonge broertjes Hollis iets wat duizenden deed reageren.

Anne Hollis en haar echtgenoot hadden al twee biologische kinderen toen ze besloten twee weesmeisjes met het syndroom van Down te helpen. Anne en haar man adopteerden de meisjes en gaven hen een nieuw huis in Illinois, VS, waar ze speelden met hun broers.

Lees ook  Kuipers: Tweede coronagolf wordt langer

Vandalisme

Maar niet iedereen was blij met de nieuwe buurtgenoten. Op een dag werd de familie Hollis wakker en kwamen ze erachter dat hun hele huis was bedekt met verf. Alle muren waren bedekt met woorden als ´mongool´ en andere beledigingen die moesten duidelijk maken dat de twee zusjes niet welkom waren.

Toen de zoontjes Hollis, zes en zeven jaar oud, dat zagen, reageerden ze grootser dan je zou verwachten van kinderen van die leeftijd. Ze wilden een video maken om op te staan voor hun zusjes.

¨Ze veranderen de wereld¨

De jongens gingen zitten en schreven briefjes die ze voor de camera lieten zien, zodat de hele wereld kon zien hoe ze opstonden voor hun zusjes.

Lees ook  Voortvluchtige oplichter na 9 jaar alsnog aangehouden

Op de kaartjes stond: ¨Ze veranderen de wereld. Ze zorgen ervoor dat haat, intolerantie en onverschilligheid worden vervangen door hoop, liefde en respect.¨

Als de kaartjes doorgaan, laten de jongens zien dat veel stereotypes over mensen met Downsyndroom niet kloppen. En het raakt iedereen.

De video van de jongens die opstaan voor hun zusjes en alle anderen met het syndroom van Down heeft meer dan een miljoen views op Youtube gekregen, en het is te begrijpen waarom. Kijk het zelf hieronder:

Veel mensen hebben misvattingen en een verkeerd idee over mensen met het syndroom van Down vanwege hun onwetendheid. Deze video is belangrijk omdat het de waarheid toont. Deel dit zodat je meer kennis en liefde verspreidt.

Als je denkt dat je niet in een container kan wonen, kijk hier dan eens binnen

Getrouwde lerares (37) doet het in de auto met leerlinge en schept er nadien over op