in

Familie van doodgestoken zwangere vrouw: ‘Baby gaat het waarschijnlijk niet overleven’

Na het tragische verlies van Kelly Mary Fauvrelle – de Britse vrouw (26) werd gisteren doodgestoken in het zuiden van Londen – vreest haar familie nu voor het leven van haar zoontje.

Fauvrelle was acht maanden zwanger. Hulpverleners brachten haar baby op de plaats des onheils ter wereld. ‘Waarschijnlijk haalt hij het niet’.

Dat zegt Rosa Fauvrelle, de tante van het slachtoffer, in Britse media. ,,Ze is het nichtje van mijn man. Hij is nu naar het ziekenhuis om te bidden bij de baby, want ze denken dat hij het niet gaat halen.’’

Ze zegt verder weinig te weten over wat er precies gebeurd is. Behalve dat de hulpdiensten zich na een oproep om 3.30 uur ’s nachts (lokale tijd) naar Raymead Avenue, ten zuiden van het centrum van Londen, haastten.

Daar troffen ze de hoogzwangere Fauvrelle aan. Doodgestoken. Ze brachten haar kindje ter wereld en vervoerden hem in kritieke toestand naar het ziekenhuis. ,,Ze hebben gezegd, dat we een priester konden meenemen, als we wilden’’, zegt tante Rosa.

Lees ook  Raymond van Barneveld keihard voor zichzelf: ‘Noem me maar een loser’.

Echo
”Alles wat Kelly wilde, was moeder worden”
– Tante Rosa Fauvrelle

Het was in februari nog, dat haar nichtje een foto van de echo op haar Facebookpagina plaatste. ‘Fijne Valentijnsdag zoete erwt … we kunnen niet wachten je te ontmoeten’, schreef Fauvrelle erbij.

Een maand later haalde ze volgens Daily Mail het rijbewijs dat nodig is om bussen te mogen rijden, zodat ze aan de slag kon in het openbaar vervoer in Londen. Het leefde lachte haar toe.

,,Alles wat Kelly wilde, was moeder worden’’, aldus haar tante. ,,Toen ze ontdekte dat ze zwanger was, deed dat haar echt opleven.’’ En: ,,Ze was zo’n lief kind. Ze droomde van het moeder worden.’’

Arrestaties

Op dezelfde dag als het steekincident werden een 37-jarige man en een 29-jarige man aangehouden.

Lees ook  Gordelweigeraar Wiebes gaat door het stof en maakt boetebedrag over aan Veilig Verkeer Nederland

De eerste is weer vrijgelaten, maar moet zich wel beschikbaar houden tijdens het onderzoek. De jongere man zit nog vast. Vandaag werd lange tijd forensisch onderzoek gedaan in de woning van de vrouw.

De Britse premier Theresa May verweert zich regelmatig tegen beschuldigingen dat bezuinigingen op het politiebudget en op de sociale voorzieningen hebben bijgedragen aan de hausse aan geweldsdelicten met messen.

Volgens de officiële statistieken waren er in 2018 in Engeland en Wales 285 steekpartijen met dodelijke afloop.

Dat is een record in de ruim 70 jaar dat deze gegevens worden bijgehouden. En dit jaar zouden alleen al in Londen 64 moorden zijn gepleegd.

De Londense burgemeester Sadiq Khan twitterde na het incident: ‘Geweld tegen vrouwen hoort niet thuis in onze stad, en gruwelijke moorden in huizen als dit laten zien hoe groot het probleem is waarmee we worden geconfronteerd.’ Hij leeft mee met het kind.

Hoogzwangere vrouw (26) doodgestoken, baby ter plaatse geboren en in kritieke toestand

Bejaard echtpaar geschrokken nadat Wesley Sneijder hun auto molesteerde