in

Familiedrama in Henegouwen: “Miskraam en lockdown waren waarschijnlijk trigger voor de moeder”

In de provincie Henegouwen heeft een moeder van 37 dinsdag geprobeerd om haar drie kinderen te vermoorden en daarna zelfmoord te plegen. Een baby en een meisje van 7 zijn gestorven, een kind van 9 vecht nog voor z’n leven.

Orphée (22 maanden) en Cérès (7) zijn gestorven, Thibald (9) verkeert nog altijd in levensgevaar. Het parket maakte bekend dat de peuter allicht verdronken werd. De twee anderen kregen messteken in de nek.

Lees ook  Famke Louise laat met stout pakje niks aan je verbeelding over!

De vader van het gezin vond de lichamen toen hij thuis kwam van zijn werk. Volgens de burgemeester liggen een miskraam en de lockdown aan de basis van het familiedrama.

Burgemeester David Lavaux (cdH) kende de familie persoonlijk. Volgens hem hebben twee ingrijpende feiten tot de wanhoopsdaad geleid. “Eerst en vooral heeft ze een abortus moeten doorstaan. Maar daarnaast hakte ook de lockdown er diep in. Ze kwam niet meer buiten, haar kinderen waren ook nog niet teruggekeerd naar school.”

Lees ook  Ze bouwden hun droomhuis in een enorme heuvel. Maar als je een kijkje binnen neemt? WOW!

Uit getuigenissen van de buren komen dezelfde pijnpunten naar voren. Er waren tekenen dat het niet zo goed met haar ging, maar dit zag niemand aankomen. “Ze hield zo veel van haar kinderen, vooral de jongste was haar absolute oogappel”, klinkt het. De moeder gaf vroeger les in verschillende scholen, maar sinds de geboorte van Orphée was ze thuisgebleven om voor de kinderen te zorgen.

André Hazes showt enorme transformatie

Donatiekistje voor zieke kinderen gestolen: ’Makkelijke prooi’