in

Ik heb Nicky Verstappen vermoord! Ik ben kwaad!

Op 5 april zag een wandelaar dat het monument ter herdenking van Nicky Verstappen stukgeslagen was.

De voorbijganger waarschuwde de politie en uit onderzoek bleek dat de gedenksteen wellicht vernield werd met een soort slaghamer. Voor de feiten werd nu een 48-jarige man uit Heerlen aangehouden. Tegen de politie verklaarde de man opnieuw dat hij de moordenaar is van Nicky Verstappen en dat hij kwaad is.

Nicky Verstappen werd in 1998 op 11-jarige leeftijd vermoord aangetroffen in Brunssum. Momenteel zit Jos B. vast op verdenking van het ontvoeren, misbruiken en doden van Nicky nadat hij in augustus van vorig jaar werd aangehouden.

Lees ook  Maar weinig mensen hebben het goed: Hoeveel eieren blijven er volgens jou over?

Naar aanleiding van de vernieling van het monument voerde de politie een DNA-sporenonderzoek en dat zou uiteindelijk naar de verdachte geleid hebben. De man werd dinsdagochtend gearresteerd in zijn huis.

Er is nog niets bekend over het motief van de vernieling. Gehoopt wordt dat een verhoor van de verdachte duidelijkheid zal brengen.

De verdachte werd eerder al veroordeeld wegens het beschadigen van de gedenksteen. Toen kreeg hij drie maanden gevangenisstraf. Waarom hij telkens claimt dat hij de moordenaar is en de gedenksteen keer op keer vernield is voor iedereen een raadsel.

Lees ook  Anouk Hoogendijk is duidelijk iets vergeten aan te trekken

Het openbaar ministerie bestempelde de verdachte vroeger als een ‘fantast’. Hij hield voor dat hij de moordenaar van Nicky was.

De rechtbank stuurde hem eind 2013 naar een psychiatrische kliniek omdat hij aan een zware psychische stoornis zou leiden. De verdachte moest tegen zichzelf beschermd worden, klonk het toen.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Brandweer waarschuwt om nooit flessen met water in de auto te laten liggen

Gevaarlijke gek spant 3 kilometer (!) vlijmscherpe draad langs provinciale weg.