in

Fietser (63) overleden bij ongeval in Rotterdam-Zuid, automobilist (18) rijdt door met ‘ballonnetje aan zijn lippen’

Bij een ongeluk aan de Carnisselaan in Rotterdam-Zuid is vanmiddag een man uit Rotterdam overleden, de 63-jarige Wim.

De fietser werd aangereden door een 18-jarige automobilist die na het ongeval doorreed. De automobilist heeft zich inmiddels gemeld bij de politie. De familie van het slachtoffer is furieus en spreekt van moord.

‘Omstanders die het ongeval zagen gebeuren, vertelden tegen de politie dat de man op het moment van het ongeval een ballonnetje aan zijn lippen had’, schrijft de politie in een bericht. Ballonnen worden op deze manier over het algemeen gebruikt om lachgas te inhaleren.

Ingevorderd
Het rijbewijs van de jonge verdachte is sinds vorig jaar ingevorderd omdat hij onder invloed van alcohol reed.

Een broer van het slachtoffer laat deze nieuwssite weten dat de familie ‘kapot is’ van het overlijden. ,,Dit had niet mogen gebeuren’’, vertelt hij.

Lees ook  Hij haalt het deksel van een oud pak babydoekjes af. Wat hij ermee doet? BESTE IDEE OOIT!

,,Dit is gewoon moord. Als je weet dat je achter het stuur kruipt en dan ook nog verdovende middelen gebruikt, dan doe je dat met voorbedachten rade.’’

”Het is van de gekke dat een moeder haar eigen kind overleeft”
– Broer van slachtoffer Wim

Wim zou in juli zijn 64ste verjaardag gaan vieren. ,,Het is een drama voor ons allemaal. Onze moeder van 86 leeft ook nog. Het is van de gekke dat een moeder haar eigen kind overleeft’’, vertelt de broer van Wim.

Kentekenplaat
Het ongeluk gebeurde zondag rond 14.30 uur. Zonder zich om het slachtoffer te bekommeren, reed de 18-jarige verdachte door.

Daarbij raakte hij ook een andere auto, meldt de politie. Op de plaats van het ongeval raakte de auto van de verdachte zijn kentekenplaat kwijt.

Lees ook  15 prachtige foto’s waar je de hele dag naar wilt blijven kijken

Over de precieze toestand van het slachtoffer kon een woordvoerder van de politie kort na het ongeluk niet veel zeggen, behalve dat zijn toestand ‘zorgelijk’ was.

Hij werd buiten bewustzijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij overleed aan het begin van de avond aan zijn verwondingen.

Gemeld
‘Ziet u een grijze Volkswagen Polo kenteken beginnend met 51 en schade aan de voorzijde? Bel 112′, schreef de politie op sociale media.

Rond 19.30 uur kon een woordvoerder melden dat de bestuurder was gevonden. Hij had zich gemeld bij het politiebureau.

Hij blijft voorlopig vast voor verhoor. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeval en het doorrijden na een ongeval.

Duizenden demonstranten tegen politiegeweld: Dam in Amsterdam bomvol

Prachtig nieuws: 1,9 miljoen euro voor baby Jayme met zeldzame spierziekte opgehaald