in

Foto’s onthullen: ezels worden gefolterd en geslacht voor medicijn – en zijn slechts 5 maanden oud

Experimenten met dieren vinden nog steeds overal ter wereld plaats. Honderdduizenden dieren worden gefolterd voor mensen hun voordeel.

De organisatie PETA heeft onthuld hoe ezels behandeld worden in Chinese dierenziekenhuizen. Allemaal om medicijnen te maken van hun vacht.

Ezels worden al eeuwen gebruikt om spullen te vervoeren. In Griekenland bijvoorbeeld, worden ezels gebruikt om lange afstanden te wandelen in de snikhete zon. Zwaar beladen en zonder water.

De mishandeling van ezels is al langer een gespreksonderwerp binnen dierenrechtenkringen. Als er iets is wat ik haat, dan is het dat dieren lijden door mensen hun toedoen.

Maar ezels worden niet alleen in Griekenland mishandeld, maar overal ter wereld. Organisaties strijden om komaf te maken met de gruwelijke behandeling van ezels.

Ezels zijn vijf maanden oud
In 2017 werden duizenden ezels gefolterd en voor financieel gewin. Iets wat vandaag de dag nog steeds aan de gang is. Volgens dierenorganisatie PETA zijn de ezels vaak niet ouder dan vijf maanden.

Lees ook  Amsterdammer takelt zijn bejaarde hond drie keer per dag naar beneden

De dieren krijgen een slag op het hoofd met een zware voorhamer en daarna snijden ze hun keel over. Wat is het doel? Om hun huid te koken tot gelatine die daarna gebruikt wordt voor producten.

Geen eten of drinken
In Kenia werden in de afgelopen drie jaar drie ezelskwekerijen geopend, door Chinese uitbaters. De ezels moeten dagenlang lange afstanden afleggen via Ethiopie, Tanzania en Uganda zonde eten of drinken. Daarna worden ze naar China verscheept waar ze geslacht worden om gelatine van hun huid te maken.

De manier waarop de dieren behandeld worden lokte hevige reacties uit van talloze dierenrechtenorganisaties.

Gefolterd en voor dood achtergelaten
Volgens PETA troffen ooggetuigen dode ezels aan die de reis naar de slachthuizen niet overleefden. Een ezel was zwaar toegetakeld en kon niet opstaan. De arbeiders zouden haar geschopt en geslagen hebben en dood achtergelaten hebben.

Lees ook  Hun 11-jarige zoon sterft in zijn slaap, maar wat zijn ouders enkele dagen later voor hem maken, beweegt me tot tranen toe. Dit is zo aangrijpend!

Dierenmishandeling wordt niet vervolgd in Kenia en dus kan je niet gestraft worden voor wreedheden tegen dieren zoals in Nederland bijvoorbeeld. Daarom blijven de mishandeling voortduren.

Medicijn
De vacht van ezels wordt gekookt tot er een soort gelatine vrijkomt, “ejiao”, dat als medicijn dient.

Volgens PETA zijn er verschillende alternatieve medicijnen voor ejiao, waar geen dieren voor gedood moeten worden. Hetzelfde medicijn kan van planten gemaakt worden en hier hoeven geen dieren voor te sterven.

Daarom probeert de organisatie de overheid te overtuigen om te stoppen met de Chinese handel in ezels in landen zoals Kenia.

Er circuleert momenteel ook een petitie om de slachting van ezels te stoppen.

De video hieronder bevat schokkende beelden van dierenmishandeling:

Verspreid deze informatie als je tegen dierenmishandeling bent. Laat anderen weten wat echt gebeurt achter de schermen van deze lugubere industrie.

14-jarige wordt wakker met mysterieuze blauwe plek – 24 uur later gaat hij bijna dood

P*rnoster nu dakloos in vieze tunnels Las Vegas