in

Foto’s tonen hoe coronavirus schade aanricht aan longen

Op röntgenfoto’s is duidelijk te zien welke schade het coronavirus kan aanrichten bij besmette mensen. De man waarbij de foto’s gemaakt werden, is intussen overleden.

Het coronavirus heeft al heel wat dodelijke slachtoffers gemaakt, onder wie een 44-jarige Chinese man die werkte op de zeevruchtenmarkt van Wuhan. Hij werd op 25 december 2019 opgenomen in het ziekenhuis. Een week later overleed hij.

Lees ook  Brandweerlieden zijn het spuugzat na dodelijke crash. En spuiten water over de omstaanders die schaamteloos de slachtoffers filmen.

Witte vlekken
De internationale vereniging van radiologen RSNA heeft nu röntgenfoto’s gedeeld van de longen van de bewuste man. Daarop zijn duidelijk witte vlekken te zien die steeds groter worden (zie foto van A tot en met F).

Ontstekingsvloeistof
Dat zijn zogenaamde ground-glass opacities (GGO’s) waarbij de longblaasjes zwellen en vollopen met ontstekingsvloeistof.

Lees ook  Monique Westenberg zet de bloemetjes buiten

Deze symptomen zien we ook terug bij mensen die lijden aan het SARS-virus en het Middle East respiratory syndroom (MERS).

Vakantiestress door het coronavirus: ‘Moet ik nou nog wel gaan?’

Italiaanse arts: “Weet je wat het ergste is? Patiënten die alleen moeten sterven en smeken om afscheid te kunnen nemen van hun kinderen”