in

Geadopteerde hond keert 11 keer terug naar opvang – dan beseft het personeel wat er aan de hand is

Dit is Gumby. Hij is ongeveer 4 jaar oud en had veel moeite om een thuis te vinden. Hij is door verschillende families geadopteerd, maar keerde telkens weer terug naar het asiel, waar tal van andere viervoeters wachtten op een familie.

De vraag is, waarom keerde Gumby altijd terug?

Gumby is een lieve hond die dol is op spelen. Het personeel van het asiel schat dat hij zo´n 4 jaar oud was toen ze hem in de herfst van 2014 vonden.

Hij werd toen naar een dierenasiel in Charleston, South Carolina, VS gebracht. Zodra hij arriveerde was hij heel vriendelijk en het personeel verwachtte dat hij snel geadopteerd zou worden – en dat is precies wat er gebeurde.

Maar het duurde niet lang. Al na drie dagen werd hij teruggebracht naar het asiel. Toen kwam een nieuwe familie die hem adopteerde. Zes dagen later was hij weer terug. En zo ging het twee jaar door.

Lees ook  ‘Dunste hond ooit’ at glas en batterijen nadat men hem gewoon liet verhongeren.

In totaal werd Gumby acht keer teruggestuurd. Drie keer werd hij op straat gevonden – alleen en achtergelaten. Arme Gumby!

Het bleek dat elke keer dat Gumby een nieuw thuis had, het leek alsof hij daar niet wilde blijven. Hij liep telkens weg en liep soms zelf naar het asiel toe.

Maar waarom kwam hij telkens terug?

Donya Satriale, die in het asiel werkt, legt uit dat ze denkt dat Gamby terugkwam omdat hij wist dat ´er nog werk te doen was´.

Het bleek dat Gumby een belangrijke rol in het asiel had.

Elke keer als er een nieuwe hond arriveerde in het asiel, was Gumby er om ze te ondersteunen. Met enorme empathie, gaf hij alles om ervoor te zorgen dat nieuw gearriveerde honden zich welkom voelden, aangezien ze vaak gestrest aankwamen.

Lees ook  Mishandelde hond wordt met wonden over haar heel lichaam gevonden

Het personeel zegt dat ze nooit zoiets gezien hebben. Hij werd zelfs een bloeddonor – zelfs voor katten. Het blijkt dat zijn bloedgroep voor zowel honden als katten helpt.

Het is nu duidelijk dat Gumby daar kan blijven waar hij hoort – in het hondenasiel. In het asiel speelt hij elke dag met 50 andere honden en krijgt veel voedsel en extra liefde van het personeel.

Gumby is een inspiratie geworden voor veel mensen en werd zelfs op de foto gezet voor een jaarlijkse brandweerkalender om geld op te halen voor goede doelen.

Gumby is een inspiratie voor ons allen – daarom deel ik dit verhaal. Doe hetzelfde om wat licht in deze wereld te verspreiden!

19 broers en zussen wachten op hun donor vader – kijk nu wat er gebeurt als hij de deur opent

Ze hoort een rumoer over een hond die ´s nachts huilt in de bergen – ze klimt omhoog en ontdekt iets opmerkelijks