in

Dit weten we allemaal over ondergedoken gezin in Ruinerwold – 58-jarige man opgepakt!

De 58-jarige man die is aangehouden na de vondst van zes mensen in zijn woning in het noordoostelijke Nederlandse Ruinerwold (provincie Drenthe) is niet de vader van het gezin. Volgens burgemeester Roger de Groot bestond het aangetroffen gezin uit “kinderen tussen de 18 en 25 jaar en de oudere man”. De moeder zou al zijn overleden voordat het gezin negen jaar geleden zijn intrek nam in het pand.

Het gezin dat gisteravond werd aangetroffen in een schuilkelder in een boerderij in Drenthe woonde daar al negen jaar. Een aantal van de zes kinderen die aangetroffen werd, stond niet ingeschreven bij de burgerlijke stand. Het huis was volledig dicht getimmerd.

De politie doorzocht de afgelegen en volledig dichtgetimmerde boerderij in de gemeente Ruinerwold (4.000 inwoners groot) , in de noordelijke provincie Drenthe, en ontdekte achter een kast in de woonkamer een trap naar de kelder.

Lees ook  Verstopt toilet? Geen nood, met deze tip heb je hem zo ontstopt!

Burgemeester De Groot heeft zojuist in een persconferentie gezegd dat er met alle scenario’s rekening wordt gehouden. Verder kon de politie nog weinig delen.

De burgemeester spreekt over een “uitzonderlijke situatie die ik nog nooit heb meegemaakt”. Hij had het over “provisorisch ingerichte woonruimtes waarin het gezin een teruggetrokken bestaan” leidde. Een aantal van de kinderen stond niet ingeschreven bij de burgerlijke stand, wat kan verklaren dat ze onder de radar van bijvoorbeeld de zorginstanties zijn gebleven.

De gezinsleden zijn ondergebracht op een veilige plek, zei de burgemeester, die benadrukte dat hun behoefte aan rust wordt gerespecteerd.

Waarom het gezin onder die “uitzonderlijke” omstandigheden leefde, wordt nog onderzocht. “De politie houdt rekening met alle mogelijke scenario’s”, zei De Groot.

Lees ook  Dief kiest huis uit waar feest gaande is en wordt overmeesterd door de gasten

Einde der tijden
De bal ging gisteren aan het rollen toen een 25-jarige man in verwarde toestand in een kroeg opdaagde. Daarop werd de politie door de cafébaas ingeschakeld die de familie op het huisadres vond. De politie doorzocht de verlaten ogende en dichtgetimmerde boerderij en ontdekte achter een kast een trap naar een kelder. Daar verborg het gezin zich, in afwachting van ‘het einde der tijden’. De 58-jarige huurder van het pand is aangehouden, hij weigerde mee te werken aan het politie-onderzoek.

De politie wilde niets kwijt over het verband tussen de oudere man en de zes inwoners. “We geven ook geen leeftijden vrij van die zes”, klonk het. Of de burgemeester dan voor zijn beurt heeft gesproken had? “Dat is aan hem, geen commentaar voor de rest.”

Boze Boer rijdt politiepaard aan met tractor

Meisje (10) weert pedo fiel af met welgemikte trap in zijn kruis.