in

Geen slaaptekort maar wel vaak moe? Dit kan de reden zijn!

Ben je nog steeds moe terwijl je toch echt genoeg geslapen hebt? Het kan ook een andere oorzaak hebben. Deze punten kunnen er ook voor zorgen dat je moe bent.

1. Je sport niet
Je bent al moe, het laatste waar je nu aan denk is de sportschool. Maar het werkt echt. Hoe meer energie je geeft tijdens het sporten, hoe meer energie je uiteindelijk zult krijgen. Op naar de sportschool dus!

2. Je eet te veel suiker
Suiker maakt je druk, dat is vooral goed te zien bij kinderen. Maar uiteindelijk word je er moe van en heb je meer en meer suiker nodig. Uit een studie van The Icahn School of Medicine is gebleken dat suiker zelfs verslavender is dan cocaïne! Toch zin in een snack? Pak iets met minder suiker de volgende keer.

Lees ook  Agenten maakten selfies tijdens reddingsactie Kenan (5)

3. Je drinkt niet genoeg water
Wanneer je niet genoeg drinkt kan je lichaam dit laten merken door vermoeidheid. Probeer niet alleen frisdrank en sapjes te drinken, dit zorgt er niet voor dat je dorst minder wordt. Maar drink genoeg water.

4. Je hebt ijzer tekort
Wanneer je te weinig ijzer binnenkrijgt, produceer je niet genoeg rode bloedcellen waardoor je moe kan worden. Hoe ga je dit tegen? Eet voldoende groeten, fruit en vlees. Ben je vegetarisch? Eet dan voldoende vleesvervangers of slik ijzerpillen.

5. Je slaat je ontbijt over
Deze maaltijd wordt niet voor niks de belangrijkste van de dag genoemd. Je ontbijt geeft je energie voor de hele dag. Sla deze dus niet over! Een goed begin is immers het halve werk. Ook hier geldt: een ontbijtje met veel suikers zal alleen een korte piek geven. Kies dus verstandig.

Lees ook  'Jan Smit langer uit de roulatie' Ernstig zorgen om Jan Smit!

6. Je drinkt alcohol voor het slapen
Een avondje drinken in de kroeg is voor een goede nachtrust niet handig. Alcohol zorgt voor adrenaline in je lichaam waardoor je klaar wakker in bed ligt of wakker schrikt midden in de nacht. Wil je toch één of meerdere drankjes? Doe dit dan 3 of 4 uur voordat je gaat slapen.

Ze zegt aan iedereen dat ze blind is. 28 Jaar later ontdekt haar man echter haar ongelooflijke geheim!

Bizarre vondst door een klusjesman in kruipruimte IJmuiden