in

Geredde hond snuffelt altijd aan neus van baasje. Ze gaat naar het ziekenhuis en valt bijna flauw als ze de woorden van de dokter hoort.

Wanneer je vriendelijkheid en medeleven toont, weet je nooit hoeveel impact je daad kan hebben. Voor Lauren Gauthier zorgden haar algemeen positivisme en zorgzame aard ervoor dat ze een leven redde. Ze wijdde haar leven aan het redden van verwaarloosde en mishandelde honden, door hen via Mission Beagle & Hound Rescue een tweede kans te geven die ze anders nooit zouden krijgen.

Uiteraard kon ze nooit geweten hebben waar dit toe zou leiden …

Vanaf het prille begin deelden Lauren en Victoria een bijzondere band.

“Ze voelt wanneer ik me niet lekker voel of gestresseerd ben”, zegt Lauren.

Algauw merkte Lauren dat Victoria zich erg vreemd gedroeg. Er was een klein rood vlekje op haar neus en Victoria zou er altijd intensief aan snuffelen.

Na verloop van tijd besloot Lauren om het bultje te laten nakijken door een dokter. Toen ze de diagnose hoorde, kon ze haar oren niet geloven. Het vlekje was basaalcelcarcinoom, een vorm van huidkanker. Omdat Victoria haar vroeg genoeg gewaarschuwd had, kon Lauren de kanker laten verwijderen voor het zich verder kon uitzaaien.

Lees ook  Winkels gaan weer open, omzet stijgt: ‘Winkelen kan ook weer’

“Het is echt geweldig dat mijn hond zo vastberaden was om aan het plekje te blijven snuffelen”, zegt Lauren.

“De operatie zelf veranderde mijn gezicht, en moest mijn hond het niet opgemerkt hebben, zou mijn gezicht nog meer misvormd geweest zijn. Honden hebben een voortreffelijke reukzin, maar ik dacht nooit dat ik er zo’n voordeel bij zou halen.”

Lauren denkt dat dit de manier was van Victoria om haar te bedanken dat ze haar van de verwaarlozing redde.

Bovendien denkt Lauren dat de kanker veroorzaakt werd door het gebruik van zonnebanken. Nu waarschuwt ze anderen voor de gevaren.

“Mijn advies voor tieners die overwegen onder de zonnebank te gaan is: doe het niet. Er zijn genoeg andere alternatieve beschikbaar, zoals snel bruinende crèmes. De kost en de schade voor je huid is gewoon te hoog, en naarmate je ouder wordt, zal je een prijs betalen voor het gebruik van zonnebanken.”

Lees ook  Je gordijnen kunnen maar zo de boosdoener van dat griepje zijn

Gelukkig is Lauren vandaag gezond en wel – ze herstelde snel! Hoewel ze voorgoed een litteken op haar neus heeft, weet ze dat dit verhaal heel anders had kunnen aflopen. En Victoria de hond? Zij is blij en weet dat Lauren er altijd voor haar zal zijn, dankzij haar heldhaftige inspanningen.

Tot zover de mensen die beweren dat honden geen gevoelens hebben en alleen uit instinct handelen!

s

Honden voelen je gevoelens. Beweren dat honden geen intuïtie hebben als het op menselijke gevoelens aankomt, is belachelijk. Honden weten maar al te goed wat er zich rondom afspeelt.

Dit gebeurd er als politiehonden te oud worden…

Surrogaatmoeder bevalt voor getrouwd koppel van tweelingen. 1 maand later toont de DNA-test het ondenkbare aan.