in

Griekenland verbiedt toeristen met “overgewicht” om op ezels te rijden

Als de nieuwste Mamma Mia-film je inspireerde om een Grieks uitje te plannen, heb je misschien gelezen over de Santorini-ezels.

De dieren die toeristen de trappen van de hoofdstad van dit Griekse eiland op en af dragen, zijn wereldberoemd en werken al tientallen jaren.

Het is een historische vakantie-activiteit die een lange traditie weerspiegelt van het gebruik van ezels om door Griekenland te reizen.

Maar dierenliefhebbers zeggen dat deze ezels worden misbruikt en dat toeristen met overgewicht één van de belangrijkste problemen zijn.

De ezels van Santorini worden gebruikt als “taxi’s” voor toeristen, voornamelijk passagiers van cruiseschepen, die ze vervolgens honderden smalle trappen laten lopen naar de stad Fira.

Met meer dan 5 miljoen toeristen die elk jaar op Santorini stoppen voor een bezoek, hebben de ezels het zwaar te verduren.

Ze zijn te zien in reisshows en in films als The Sisterhood of the Travelling Pants 2, waardoor er alleen maar meer belangstelling voor de ezels is gekomen.

Hoewel de paden van de stad te smal (en vol trappen) zijn voor auto’s om door te rijden, is het slechts een half uur lopen of een korte rit met de kabelbaan naar de top. Toch blijven de ezels een populaire keuze voor avontuurlijke reizigers.

Maar de afgelopen jaren hebben liefdadigheidsorganisaties voor dierenrechten gewaarschuwd dat de ezels van Santorini worden uitgebuit en mishandeld.

Lees ook  Zwangere hond Jip werd nooit opgehaald uit het hondenpension

Deze zomer klaagde een lokale liefdadigheidsinstelling genaamd Help de Santorini-ezels dat de dieren leden na lange uren in de zon te hebben gewerkt met weinig water of voedsel.

Maar een andere klacht van het goede doel trok meer aandacht: toeristen met overgewicht uit Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Rusland geven de ezels ruggenmergletsel, beweerden ze.

“De zwaarlijvige en toeristen met overgewicht, gecombineerd met het gebrek aan schaduw en water, evenals de pure hitte en 568 steile stappen, is wat zo’n probleem veroorzaakt,” vertelde een woordvoerder van de groep Yahoo7 News.

Christina Kaloudi, oprichter van de Santorini Animal Welfare Association, schetst een somber beeld van het leven voor de ezels van Santorini.

Ze zei dat ze werken in ‘vreselijke omstandigheden zonder voldoende water, onderdak of rust, en anders vind je ze vastgebonden buiten hun schuilplaats, nauwelijks in leven’.

Nadat de video van de dieren die naar verluidt mishandeld werden eerder dit jaar viraal ging, tekenden meer dan 100.000 mensen van over de hele wereld een petitie die verbeterde omstandigheden voor de ezels eiste.

Demonstranten gingen zelfs de straat op om te vragen om verandering en dwongen de Griekse regering om deze maand actie te ondernemen.

Lees ook  Annette begint bejaardentehuis voor paarden – een beschermoord voor gepensioneerde paarden

Gemeenteambtenaren in Santorini hadden al ingestemd voor werklimieten voor de ezels, maar nieuwe regels van het ministerie van plattelandsontwikkeling en voedsel van de regering eisen nog meer bescherming.

Eigenaren moeten nu voldoende voedsel, water en schaduw geven aan de ezels, samen met schone leefomstandigheden en onderhoud voor hun hoeven.

De regering heeft ook toeristen met “overgewicht” verbannen om op de dieren te rijden en heeft een bovengrens van 220 pond (100kg) – of 20% van het lichaamsgewicht van het dier – vastgesteld op aanbeveling van de dierenorganisaties.

Dierlijke liefdadigheidsinstellingen zeggen dat de ezels nog steeds de hele dag zware ladingen afval of bouwmaterialen vervoeren:

Het ministerie zei dat “meerdere klachten” over dierenwelzijn hen ertoe brachten de nieuwe regels in te voeren, die van toepassing zijn op werkende paarden en ezels in het hele land.

Hoewel dit een kleine overwinning is voor de liefdadigheidsinstellingen van Santorini, zeggen ze dat de ezels van het eiland nog steeds overwerkt zijn en gedwongen worden om de hele dag door zware ladingen afval of apparatuur op en neer te dragen.

Vind je het juist om bepaalde toeristen te verbieden om op de ezels te rijden? Laat het ons weten in de comments op Facebook!

Moeder vermoord ver krachter van dochter en dumpt hem in een greppel

Röntgenfoto onthult dat de penis van deze man verandert in een bot