in

Groene aanslag op je schutting? Met deze huishoudelijke middeltjes verwijder je het zó!

Heel ontsierend: groene aanslag op je mooie houten schutting! Geen nood, met deze top tip heb je binnen een paar minuten weer een schutting met houtkleur!

Het is eindelijk zomer! De perfecte tijd om lekker bezig te gaan in de tuin. Terrastegels schoonmaken, onkruid wieden, mooie planten neerzetten en de heg knippen. Maar heb je je schutting wel eens onder de loep genomen? Ook deze kan vast wel een opfrisbeurt gebruiken! Groene aanslag, alg en mos pakken in de winter hun kans om zich lekker op je houten schutting te nestelen. Heel lelijk. Gelukkig hebben wij, als je het niet aandurft om door de schutting heen je buren nat te spuiten met een hogedrukspuit, de gouden tip voor je schutting!

Lees ook  Drink hier elke dag een glas van - de gezondheidsvoordelen zullen je verbazen

De oplossing voor groene aanslag op je schutting is er één uit grootmoeders tijd: groene zeep! Groene zeep werkt samen met soda en warm water als een trein voor het verwijderen van groene aanslag, alg en mos op je houten schutting. Je gebruikt het als volgt:

Los een gelijke hoeveelheid van groene zeep en soda (ongeveer vijf eetlepels) op in een ruime hoeveelheid warm water. Week de schutting eerst in door een kleine hoeveelheid van het mengsel erop te smeren en in te laten trekken. Neem daarna een half harde borstel en schrob hiermee goed de schutting. Neem niet een hele harde borstel (zoals een staalborstel), dit kan het hout beschadigen. Heb je ieder plekje van de schutting gehad? Spoel hem dan af met water. Je zult zien dat je schutting nu weer stralend schoon is!

Lees ook  Vrouw verhuurt haar huis aan een vrouw voor babyshower maar toen gebeurde dit:

Met deze simpele oefening krijg je slankere benen! Het is heel simpel en kost bijna geen tijd!

Deze tips maken je leven met een kinderwagen stukken gemakkelijker, echt slim bedacht!