in

Groep ‘p*dojagers’ actief in Tilburg, man mishandeld

Een groep zogenoemde p*dojagers uit Tilburg heeft woensdagavond een man naar een parkeerplaats gelokt en hem vastgehouden tot de politie kwam.

De man kreeg een trap tegen zijn hoofd, vermoedelijk van een voorbijganger. Die is door de politie opgepakt wegens mishandeling.

De politie zag geen reden om de man die naar de parkeerplaats was gelokt, aan te houden. Wel doet ze nog verder onderzoek.

“We kregen informatie van iemand uit Breda over deze man”, zegt een van de mannen tegen Omroep Brabant.

Lees ook  Zo ziet het zusje van Geraldine Kemper eruit - Wat een bloedmooie vrouw!

De groep zegt bewijzen te hebben van gesprekken tussen de man en een 14-jarig meisje. Daarin zou hij het met haar over s*ks hebben gehad.

Openbare plek
De groep uit Tilburg legde naar eigen zeggen via internet contact met de man, waarbij ze zich voordeden als een meisje van 12. Vervolgens spraken ze met hem af op een parkeerplaats bij een winkelcentrum in de stad.

Het plan was om de man te ‘confronteren’ en hem vast te houden tot de politie er was. Een voorbijganger gaf de man een trap tegen zijn hoofd.

Lees ook  89-jarige man gevolgd vanaf geldautomaat en beroofd door ‘dakloze’ man

‘Eigen rechter spelen’
De politie bevestigt het incident en doet verder onderzoek. Ze waarschuwt om niet voor eigen rechter te spelen. “De kans is groot dat mensen dan een strafbaar feit plegen.”

In Arnhem zijn zaterdagavond vijf p*dojagers en hun doelwit opgepakt na een confrontatie in een park. Ook in de regio Utrecht is een groep actief.

Onderzoek stelt dat ouders nog steeds niet slapen door de zorgen over hun volwassen kinderen

Anya werd 27 jaar gestalkt door haar ex en daarna bijna vermoord: ‘ik ruik nog steeds het gas’