in

Grote zorgen om clown Bassie (Bas van Toor)

Het gaat niet goed met Bas van Toor (82). De acteur, ook wel bekend als clown Bassie, verblijft al maanden in een revalidatiecentrum nadat er bij een operatie complicaties zijn ontstaan.

‘’Bas kreeg na een ingreep aan zijn halsslagader een plotselinge verdikking in zijn hals waardoor de luchtwegen en de slokdarm werden afgeklemd en hij bijna stikte’’, vertelt broer Aad van Toor aan De Telegraaf.

Revalidatiecentrum
Na de operatie ging zijn gezondheid snel achteruit. ‘’Op een gegeven moment kon hij nauwelijks nog zelfstandig ademhalen. De situatie verergerde de weken daarna en uiteindelijk is hij in januari overgeplaatst naar het revalidatiecentrum.’’

Lees ook  Dít is waarom iedereen suiker in zijn shampoo doet! Jij gaat het straks ook doen!

‘’De dood in ogen gekeken’’
Aad is behoorlijk geschrokken van de toestand van zijn oudere broer. ‘’Ik heb hem er nog nooit zo beroerd bij zien liggen. Hij heeft de dood in de ogen gekeken.’’ De verwachting is dat Bas voorlopig nog een tijdje in het revalidatiecentrum moet blijven. Hij houdt last van complicaties en is voorzichtig aan het revalideren.

Lees ook  Nieuwe trend zorgt er voor dat wereldwijd mensen miljoenen kilo’s aan plastic afval opruimen.

Sondevoeding
‘’Het gaat echt mondjesmaat, maar hijzelf heeft er vertrouwen in dat hij het gaat redden. Hij kan nog geen vast voedsel tot zich nemen. Daarom krijgt Bas sondevoeding om niet verder af te takelen. Geestelijk is hij gelukkig nog wel bij de pinken,’’ aldus broer Aad.

Mama van 3 heeft al 21 jaar dezelfde buurvrouw, maar wist niet wat voor een verschrikkelijke aanblik er in haar flat wachtte.

Vrouw wil zwanger raken en neemt medicijnen. Dan kijkt de dokter in haar buik en haast zich om hulp.