in

Gruwelijk verhaal: arts ‘onthoofdt’ baby bij bevalling…

Toen een 30-jarige vrouw in 2014 zou bevallen van haar eerste kindje dacht ze in het Ninewells-ziekenhuis in het Schotse Dundee in goede handen te zijn. De gerenommeerde arts Vaishnavy Laxman zou de bevalling begeleiden, maar dat mondde uit in een tragisch horrorverhaal.

Dokter Laxman had haar beloofd een keizersnede uit te voeren als het baby’tje in een stuitligging zou liggen. Desondanks stond Laxman erop de bevalling natuurlijk te laten verlopen. “Ik kreeg niets tegen de pijn. Maar de dokters riepen dat ik moest duwen: ze staken hun handen in mij, ze duwden op mijn maag, ze trokken aan mij”, vertelt ze tijdens de zitting.

Lees ook  Help, hangende borsten! Geen nood, deze truc gaat jou zeker weten helpen!

Baarmoeder
De arts trok zo hard aan de benen van het kindje, dat het hoofdje loskwam van de romp en achterbleef in de baarmoeder. Om die reden moest de moeder alsnog een keizersnede ondergaan: om het hoofd van haar nu dode kind te laten verwijderen. Dat hoofdje werd vervolgens op het lichaam van het kind genaaid, zodat de moeder het kon vasthouden om afscheid te nemen.

Huilen en schreeuwen
Laxman verontschuldigde zich meteen na het horrorincident, maar de moeder was zo in shock dat ze amper wist hoe te reageren. Terwijl ze amper besefte wat er zojuist gebeurd was, zei ze: ‘Het is goed. Dit gebeurt’. Pas later begon ze te huilen en te schreeuwen. Tijdens de zitting liet ze weten dat ze het de man niet vergeeft.

Lees ook  Kanye West betrapt op eten eigen oorsmeer

Onthoofd
De weinig fijngevoelige advocaat van de arts meldde ook nog dat hij ‘de benen, het torso en de armen van het kind wel succesvol ter wereld bracht’. Dit tot grote woede van de moeder. “Mijn kind is niet doodgeboren. Mijn kind is onthoofd.”

Het is nog niet duidelijk of en wat straf de arts zal krijgen.

Vader gaat compleet door het lint omdat dochter (17) de afwas niet wil doen, en schiet haar twee honden dood

Vermiste hond dood teruggevonden: verdronken in verzwaarde rugzak