in

Haagse miljonair afgeperst met s*ksfilm na bezoek aan prostituee

Een Haagse miljonair is afgelopen zomer door een prostituee en drie mannen gechanteerd. De ondernemer werd gefilmd tijdens een bezoek aan de dame en moest een flinke som geld betalen, anders zouden de pikante beelden worden gepubliceerd.

De Haagse vrouw en de drie mannen moeten maandag voor de rechter verschijnen. Ze eisten aanvankelijk een halve ton van de Haagse miljonair, maar dat bedrag werd later teruggebracht naar 10.000 euro.

Ze dreigden dat de beelden op televisie zouden verschijnen en ook bij zijn echtgenote terecht zouden komen als hij niet over de brug kwam. De Hagenaar kreeg te horen dat hij genoeg geld had en dat hij elke dag gevolgd werd.

Maar dat was niet zo, merkt advocaat Lotte Versteegh op, die sekswerkster Wulfiene S. (27) bijstaat. ,,Het beeld wordt geschetst dat het een langlopend plan was, maar dat is niet het geval. Het was een stomme, impulsieve actie. Ze wilden het ook niet echt in de bekendheid gooien. Dat zou niet in haar belang zijn. Ze wil heel graag de prostitutie uit.’’

De video heeft Versteegh zelf niet gezien, wel een aantal foto’s die in het dossier zijn opgenomen. ,,Het zijn heel pikante beelden.’’

Lees ook  Houd je rug- en heuppijn goed onder controle met deze 6 rekoefeningen

”Hij zou meerdere malen gezegd hebben dat zijn vrouw er echt niet achter mocht komen”
– Advocate

,,Nee, ze hadden niet de minste uitgekozen, maar als je zoiets doet, doe je dat niet bij iemand die geen geld heeft’’, aldus de advocate.

En het slachtoffer maakte er volgens Versteegh geen geheim van dat hij wel goed in de slappe was zit. ,,Hij was al langer klant.

Ze werd opgehaald in verschillende auto’s, daardoor wist ze dat hij een exclusieve sportauto heeft. Hij zou meerdere malen gezegd hebben dat zijn vrouw er echt niet achter mocht komen. Dat prikkelt dan juist om dit te gaan doen.’’

Volgens een zegsman van het slachtoffer is het echter wel degelijk een vooropgezet plan geweest. Hij zou bewust opgezocht zijn en de vrouw zou doelbewust in zijn leven zijn gebracht om hem uiteindelijk geld af te kunnen troggelen. De man heeft geen moment overwogen om het geld ook te betalen.

Het idee om de Hagenaar te filmen en te chanteren kwam van Rotterdammer Jim van den B. (23) en de Haagse S., laat advocaat Michel van Stratum desgevraagd weten. ,,Ze hebben dat ook toegegeven. De reden was financiële problemen bij de dame.’’

Lees ook  Afschuwelijke foto van Nederlands hitte-slachtoffer in eigen huis!

Opgepakt
Het slachtoffer liet het echter niet over zijn kant gaan en stapte meteen naar de politie. Daardoor konden de vier bij een tweede afspraak opgepakt worden.

Van den B. en S. zitten nog vast in afwachting van de rechtszaak die maandag dient. Het Openbaar Ministerie verdenkt hen van afdreiging, dat wil zeggen afpersing zonder dat er geweld bij komt kijken.

”Er is ook ontlastend voor ze verklaard”
– Van Stratum

De andere verdachten, twee broers uit Capelle aan den IJssel (30 en 31), zijn in de tussentijd vrijgelaten.

Zij hadden er volgens Van Stratum – die hen overigens niet bijstaat – niets mee te maken. ,,Er is ook ontlastend voor ze verklaard. Ze stonden er een keer op afstand bij, maar komen verder in het dossier niet voor.”

Toch vervolgt het OM ook hen voor betrokkenheid.

Wesley (29) sluipt binnen bij slapende vrouwen om te filmen en te stelen: ‘Maar die string was van mijn moeder’

Voetbalster Jackie Groenen op het strand is iets dat je gezien wil hebben: