in

Haar 1-jarige had verschrikkelijk veel pijn met rode blaren op zijn mond, hals en borst. Nadat ze hem naar de dokter bracht, heeft ze nu een waarschuwing voor alle ouders.

De babyjongen Juliano van Samantha Rodgers was amper een jaar oud toen ze blaren rond zijn mond opmerkte.

De moeder uit Iowa in de VS nam haar zoon mee naar de dokter, die dacht dat hij griep had – of in het slechtste geval de hand-, voeten- en mondziekte.

Maar de waarheid bleek veel erger en de blaren rond de mond van Juliano waren nog maar het begin.

De blaren van Juliano werden alsmaar erger en Samantha begon zich meer en meer zorgen te maken. Zoals elke ouder weet is de paniek wanneer je kind ziek wordt en je kunt er niets aan doen bijna ondraaglijk.

Toen de blaren zich naar zijn hals en buik begonnen te verspreiden, ging Samantha opnieuw naar de dokter.

Juliano werd getest op het herpes simplex virus type 1. Tot grote verrassing van Samantha waren de resultaten positief. Haar kleine jongen had herpes – een ziekte die hij zijn hele leven in zich zal dragen.

Lees ook  Door deze slechte gewoontes kunnen je wimpers uitvallen

Het is onduidelijk hoe Juliano besmet werd, maar de blaren worden verspreid wanneer een persoon in contact komt met een zweertje op speeksel dat het virus bevat. Vooral kleine kinderen zijn hier erg vatbaar voor. Het enige wat er nodig is, is een kus of een knuffel van iemand die het virus heeft.

“Het is erg vervelend omdat het nu een levenslang probleem is. Telkens wanneer hij koorts heeft, en elke keer wanneer hij ziek is kan hij een uitbraak hebben. Ik weet niet hoe ik hiermee moet omgaan. Ik doe gewoon mijn best, het is droevig en het breekt mijn hart dat ik niets kan doen om hem te helpen”, vertelde Samantha aan WHOtv.com.

Juliano onderging behandelingen om de symptomen te verzachten en hij voelt zich nu veel beter. De droevige realiteit is dat hij de ziekte zijn hele leven lang met zich zal dragen.

Lees ook  Bram Krikke moet bizarre tattoo laten zetten na uitdaging

Samantha weet niet wie haar zoon besmette, maar roept andere ouders nu op om voorzichtig te zijn met wie ze hun kinderen in contact laten komen. Een persoon kan het virus in zich dragen zonder dat er symptomen zichtbaar zijn.

“Het enige wat ik kan zeggen is om gewoon voorzichtig te zijn, het kan iedereen zijn, je beste vriendin, je zus, je broer of je moeder, het kan iedereen zijn. Iedereen moet zijn handen wassen. Als ze een zweertje hebben, laat hen dan gewoon niet in de buurt van je kinderen komen.”

HOE JONGER DE KINDEREN ZIJN, HOE GEVAARLIJKER HET VIRUS VOOR HEN IS. DEEL DEZE INFORMATIE MET IEDEREEN DIE JONGE KINDEREN HEEFT!

Hond overlijd na uur in hete kofferbak

Hij trok haar levenloze lichaam uit het zand. Dan herinnerde hij zich iets dat hij op televisie had gezien.