in

Haar kinderen zullen nooit weten waarom hun moeder 12 jaar lang een MASKER droeg. Want de waarheid is gewoonweg wreed.

Zoals elk klein meisje droomt Saundra Crockett van haar toekomst: als moeder, als echtgenote, als gelukkige persoon, die liefde wil doorgeven. Haar wens zou werkelijkheid worden. Ze trouwde en werd moeder van drie kinderen. Maar ook al wist niemand het, beleefde ze dagelijks een nachtmerrie.

Op de leeftijd van 28 werd ze door haar echtgenoot zo toegetakeld dat ze in het ziekenhuis dachten dat ze het niet zou overleven. Men gaf haar drie dagen. Ze overleefde, maar haar gezicht zou voor altijd verminkt zijn. Hoe zou ze haar kinderen kunnen verzorgen, zonder dat ze zouden schrikken? Haar linkse oog kon ze niet sluiten en haar mond kon ze niet meer openen.

Ze besloot haar gezicht voor de buitenwereld te verbergen. In plaats van haar man aan te klagen, verstopte ze haar gezicht achter een masker om haar littekens te verbergen. Haar kinderen konden haar stem horen, maar ze wisten niet meer hoe hun moeder eruitzag.

Lees ook  Politie vindt camera van overleden vrouw in pandjeshuis. Als ze de foto’s bekijken, zien ze de achtergrond en weten het.

12 jaar lang droeg Sandra haar masker. Al die jaren bleef ze ook bij haar echtgenoot. Tot ze de stilte, de angst en de vragende blikken niet meer kon verdragen. Ze vluchtte met haar kinderen uit het huis van haar beul. Maar daarmee was haar bevrijding nog niet voorbij.

Elke keer als ze in de spiegel keek, werd ze aan haar man herinnerd.

Maar dan ontmoette ze Deborah Alessi, oprichtster van een vereniging die zich inzet voor slachtoffers van huiselijk geweld en waarvan de gevolgen blijvend zichtbaar zijn.

Face Forward heeft de stichting uit Los Angeles, die sinds 7 jaar vrouwen ondersteunt en helpt om hun verwondingen en littekens te verzachten. De echtgenoot van Deborah was de plastische chirurg die de operaties uitvoerde.

Lees ook  Twee doden bij explosie in flatwoning Vlaardingen

Sandra werd geopereerd op kosten van de organisatie. Hoewel vele mensen nog schrikken als ze haar zien, nu kan ze tenminste haar mond en ogen terug openen.

Maar de operatie is slechts een kleine stap in haar genezingsproces: Sandra moet haar verleden onder ogen zien. Van zodra ze hun toestemming met de operatie hadden gegeven, moest Sandra stappen tegen haar man ondernemen. Dat was een van de voorwaarden en de dader moest eindelijk voor de rechter verschijnen. In de onderstaande video kan je het hele verhaal van deze moedige vrouw nog eens helemaal bekijken.

DEEL dit bericht om ervoor te zorgen dat daders van huiselijk geweld gestraft zouden worden!

Als de ouders hun dochter zo zien, krijgen ze een zenuwaanval. Haar lichaam zal er voor altijd ZO uitzien!

Toen haar hond overleed, strooide ze het as uit en zag toen wel iets heel opmerkelijks…