in

Haar man verdween zes weken na hun huwelijk – 70 jaar later, ontdekt ze de verrassende waarheid

Peggy Smith en Billie ontmoetten elkaar in 1944. Het was liefde op het eerste gezicht en ze waren hetzelfde jaar getrouwd.

Maar het geluk was van korte duur en slechts zes weken na de bruiloft werd Billie naar Europa gezonden om te vechten in de Tweede Wereldoorlog.

Het nieuws was erg droevig voor Peggy, die alleen thuis bleef in de Verenigde Staten. Ze wist dat Billie in dienst zat en voor vrijheid vocht als jachtpiloot.

Op een dag hoorde Peggy niets meer van Billie. Ze vreesde het ergste en had verscheidene slapeloze nachten, die ze doorbracht met zich zorgen te maken over haar dierbare Billie, aldus LittleThings.

Maandenlang had ze geen contact met Billie en het Amerikaanse leger kon haar niet zeggen of hij nog leefde.

Eindelijk eindigde de oorlog. Peggy wist nog steeds niet of haar man in leven was of dood. Ze kreeg geen uitsluitsel van het leger.

Het was een hele moeilijke tijd. Ondanks de onzekerheid probeerde Peggy zo goed mogelijk vol te houden, maar ze bleef altijd de droom houden dat Billie op een dag op de deur zou kloppen. Met deze droom in gedachten koos ze ervoor om haar hele leven vrijgezel te blijven.

Lees ook  Man bouwt een ‘huis’ aan het strand met een oppervlakte van 29 m2. Klinkt krapjes? Wacht maar tot je het van binnen ziet!

Maar Billie kwam nooit thuis
Naarmate de tijd verstreek, begon Peggy te begrijpen dat de grote liefde van haar leven nooit thuis zou komen. Of Billie stierf in de oorlog of hij had haar verlaten.

Het gaf een gevoel van onzekerheid, maar uiteindelijk overtuigde Peggy zichzelf dat Billie in de oorlog was overleden. Wie zou ooit op deze manier zijn kersverse vrouw verlaten?

70 jaar na de verdwijning van Billie ging een familielid op onderzoek. Er werd contact opgenomen met het leger en ze kregen toegang tot zijn papieren. Eindelijk kwam de waarheid naar boven: Billie overleed in de oorlog.

Maar de omstandigheden rond zijn dood verrasten de familie en Peggy.

Het bleek dat Billie zes weken na zijn huwelijk met Peggy was gesneuveld. Zijn vliegtuig werd neergehaald boven Normandië en Billie stortte neer in de buurt van de Franse plaats Les Ventes.

Lees ook  De 18-jarige dochter van Humberto Tan is behoorlijk goed opgedroogd

Hij slaagde op het laatste moment erin om zijn vliegtuig te keren, om te voorkomen dat het in een woonwijk zou crashen. Met andere woorden, hij heeft vele levens gered en wordt sindsdien als een held geprezen in de Franse plaats.

Nadat ze eindelijk het mysterie van de dood van haar man had ontdekt, besloot Peggy naar Frankrijk te gaan om zijn graf te bezoeken. Daar wachtte haar een verrassing.

Elk jaar wordt Billie door de inwoners van de stad herinnert als een oorlogsheld. Hij gaf ook zijn naam aan een plein.

Een veteraan met wie Peggy tijdens haar bezoek sprak, vertelde haar dat ze spijt hebben niet meer voor hem gedaan te kunnen hebben toentertijd.

Sinds haar eerste bezoek is Peggy elk jaar teruggekeerd naar Les Ventes om Billie hulde te brengen, samen met de inwoners.

Hieronder kun je meer leren over het ontroerende verhaal van Peggy en Billie.

Bjorn (20) redde in zijn onderbroek het leven van zijn buurman

Foto’s van Famke Louise in bikini laten niks aan je verbeelding over!