in

Handschoenen aan, sjaal om: het kan komende week gaan vriezen

Wat is het koud, hè? We zijn verwend geweest met een heerlijke nazomer, maar nu is de tijd van regen en koude wind toch echt aangebroken.

Komende week wordt het echt herfstweer met temperaturen die niet hoger komen dan vijftien graden. En in het weekend kan het zelfs gaan vriezen.

Vanaf dinsdag barst het los
Vanavond valt in het noordwesten al wat (mot)regen en koelt het af tot een graad of negen. Morgenochtend kunnen er nog wat druppels vallen, maar ’s middags en ’s avonds is het droog. Vanaf dinsdag barst het herfstweer los: in heel het land kan wat regen vallen en door de wind voelt het kouder dan veertien graden. Aan zee is dan zelfs een stormachtige wind met windstoten tot 75 kilometer per uur.

Lees ook  Gezin met invalide dochter als ratten in de val: ‘Levens zijn in gevaar gebracht door ordinaire wraakactie’

Vriezen
Van woensdag tot en met vrijdag trekt het qua regenbuien wat bij en laat de zon zich zien, maar de temperatuur blijft steken op maximaal vijftien graden overdag. Zet je maar vast schrap voor buien in het weekend. Ook wordt het kouder: overdag wordt het maximaal negen graden. En als het ’s nachts wat opklaart, kan het zelfs plaatselijk gaan vriezen. En dan is het hek van de dam, want de meeste vorstdagen vinden plaats van oktober tot en met april.

Lees ook  Dit Go-Fit-scherm moet een alternatief zijn voor het mondkapje, maar is het wel veilig?

Nog geen regenjas in huis? Dan is nu toch wel de hoogste tijd.

Bruine labradors gaan eerder dood dan zwarte of blonde en dit is waarom

S*ksvideo levert Patricia Paay volgend drama op