in

Hangbuikzwijntje met pijlen doorboord, hok in brand gestoken

Een dierenbeul heeft zondagochtend in Wijk bij Duurstede twee hangbuikzwijnen voor het leven verminkt.

De politie is op zoek naar de dader van deze gruwelijke daad. “Dit is echt een verschrikkelijk verhaal,” vertelt de aangeslagen eigenaresse.

Een van de hangbuikzwijnen is blijvend blind aan een oog nadat het hoofd met meerdere pijlen werd beschoten. Het is de vraag of het dier de zware verwondingen overleeft.

‘Met kruisboog beschoten’
“Het is bijna niet te bevatten,” vertelt de eigenaresse aan Hart van Nederland. “Mijn zoon ontdekte het toen hij langs ging om de beestjes te voeren. Toen zag hij ze gewond rondlopen, en hij raakte helemaal in paniek.”

Lees ook  Bram Krikke moet bizarre tattoo laten zetten na uitdaging

Hangbuikzwijn Lola is met een kruisboog beschoten, vermoedt de eigenaresse. Het schuurtje waarin de twee hangbuikzwijnen zaten werd in de fik gestoken. Het andere zwijn, Bertje, durfde het hok niet te verlaten en liep brandwonden en schroeiplekken op.

“Ik denk dat ze hem ook hebben willen opjagen en dat hij toen zijn hok is ingevlucht,” vertelt de eigenaresse.

“Dan komt ‘ie daar niet meer uit. Dus hebben ze denk ik het hok aangestoken om hem er zo weer uit te laten vluchten.”

‘Nog nooit meegemaakt’
“Ik loop al lang mee, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt,” vertelt wijkagent Paul Vogt. “De buurman ontdekte de brand en probeerde zo goed als mogelijk te blussen. Hoe lang de diertjes precies hebben geleden is niet bekend.”

Lees ook  Koppel met 13 zonen belooft voor meer kinderen te blijven proberen totdat ze eindelijk een meisje hebben.

De eigenaresse van de dieren heeft een dierenarts ingeschakeld. “Die heeft het zwijntje met de pijlen een roesje gegeven en gelukkig hebben ze de pijlen goed weten te verwijderen”, vertelt Vogt. “De zwijntjes zijn nu bij de dierenarts om te herstellen.”

Getuigenoproep
De politie vraagt mensen als ze iets hebben gezien of informatie hebben zich te melden. Dit kan via 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of door direct contact op te nemen met de wijkagent in Wijk bij Duurstede.

André Hazes krijgt ‘mooiste cadeau ooit’ van Monique

Ariënne (33) maakte drie dagen voor het einde nog tentamens: ‘Ik wil niet dood, papa’