in

Hannah (18) deelt brief die haar mama schreef voordat ze stierf: “Als je dit leest, is de operatie niet goed gegaan”

De 18-jarige Hannah Summers heeft op Twitter een hartverscheurende brief gedeeld. De brief was door haar zieke mama geschreven vlak voordat die een grote operatie onderging, voor het geval ze het niet zou halen. Hannahs moeder overleefde de operatie, maar stierf enkele maanden later.

Het is een soort brief die niemand ooit hoopt te moeten lezen. Bij Peggy Summers, een 55-jarige mama uit de Amerikaanse staat Indiana, werd vorig jaar nierkanker vastgesteld. De kanker had zich al verspreid over haar hele lichaam en haar overlevingskansen waren klein.

Toen Peggy op het punt stond een zware operatie te ondergaan, besloot ze afscheidsbrieven te schrijven naar haar kinderen – voor het geval het mis zou lopen. Peggy spartelde door de operatie, maar overleed helaas vier maanden later aan de gevolgen van haar slopende ziekte.

Brieven

Hannah, Peggy’s 18 jaar oude dochter, deelde enkele dagen geleden de brief op Twitter die haar mama voor haar had geschreven. Het was Hannahs oudste zus die de brieven gevonden had op een kast van hun mama. De woorden van de mama aan haar tienerdochter gaan door merg en been.

“Voordat mijn mama overleed, schreef ze ons allemaal brieven”, schrijft Hannah op Twitter. “Knuffel je ouders iets harder en beschouw ze nooit als vanzelfsprekend want je weet nooit wanneer je ze zal verliezen. Ik hou van je, mama”

Lees ook  KFC is op zoek naar een professionele kip proever, en jij kan je aanmelden

“Wees niet boos”

“Hannah,” zo begint de brief, “als je dit leest, is de operatie niet goed gegaan. Sorry, ik heb mijn best gedaan om die verschrikkelijke ziekte te verslaan, maar ik denk dat God andere plannen had met mij. Wees niet boos, in het leven gebeuren nu eenmaal ook slechte dingen en we moeten leren daarmee om te gaan, hoe hard ze ook pijn doen. Ik wil dat je blij bent met wat God je gegeven heeft.”

“Je zal een fantastische verpleegster worden, net zoals je ook een fantastisch persoon bent. Studeer hard op school en maak je nog geen zorgen over een job. Als je in de zomer wil werken is dat oké, maar je moet je echt op je school concentreren.”

“Geef niet op”

“Wees geduldig met je papa, want dit gaat moeilijk voor hem zijn en hij zal tijd nodig hebben. Jullie moeten elkaar beiden steunen en veel praten. Dat is niet meteen een van jullie sterkste eigenschappen, maar probeer het en geef niet op. Weet dat er veel mensen zijn die je graag zien, dus praat vaak met hen.”

“Gebruik je gezond verstand, ga bijvoorbeeld nergens alleen naartoe en zorg dat je ’s winters altijd een noodkit in je auto hebt liggen. Als je kan carpoolen naar school, doe het dan, en blijf weg van feestjes want die zijn vaak fout. Niet alle jongens zijn fout, maar de meeste zullen proberen om je dingen te laten doen. Probeer om te gaan met mensen met dezelfde waarden als jij, want ze zullen je sterker maken.”

Lees ook  Meisje, 15, steekt broertje, 3, dood en schrijft met bloed boodschap op muur

“Niemand weet wanneer het je laatste dag zal zijn”

“Vergeet niet dat ik nog altijd bij je ben en dat ik trots op je ben en altijd zal blijven. Hou God in je leven en wees nooit beschaamd om anderen te zeggen dat je van God houdt. Als je ooit kinderen hebt, zorg dan dat ze weten hoe hard ik van ze hou en hoe hard ik er had willen zijn om hen te zien.”

“Je gaat het fantastisch doen in je leven en ik zal mee glimlachen op alle grote gebeurtenissen. Ik ben God dankbaar voor het laatste jaar, zodat we dichter naar elkaar konden groeien en veel tijd samen hebben kunnen doorbrengen. Hou vast aan die goede herinneringen en vertel iedereen zo vaak mogelijk dat je van hen houdt.”

“Geniet van het leven en leef elke dag alsof het je laatste is, want niemand weet wanneer het je laatste dag zal zijn. En het belangrijkste: onthoud dat ik van je hou, meer dan je ooit zult weten.”

Doe dit elke dag 6 minuten lang – vervolgens gebeurt er DIT met je buikvet

Niet voor de poes: voorkom dat je deze vag*nafouten maakt