in

Hartverscheurend: maandag aangetroffen Naya Rivera (33) offerde leven op voor zoontje (4)

Triest nieuws: het gevonden lichaam in de zoektocht naar Naya Rivera is dat van de 33-jarige actrice, zo heeft de lokale politie bevestigd. De ster raakte afgelopen woensdag vermist tijdens een boottocht bij Lake Piru (Californië). Haar voormalige ‘Glee’-collega’s staan massaal stil bij het grote verlies en leven mee met haar nabestaanden.

Tragisch ongeluk
Bijna een week nadat Naya Rivera vermist raakte, is het lichaam van de actrice gevonden. Dat laat Ventura Sheriff’s Department maandagavond weten in een persconferentie. Bizar genoeg is haar lichaam aangetroffen op de sterfdag van haar Glee-collega Cory Monteith.

Zoontje gered
Sheriff Bill Ayub gaf details over de oorzaak van het tragische ongeluk. Zoontje Josey (4) droeg een reddingsvest toen hij later slapend werd gevonden op de boot, maar er werd geen reddingsvest om Naya’s lichaam gevonden. “Er zijn veel stromingen op het meer die vooral ’s middags verschijnen. We denken dat het halverwege de middag was dat ze verdween, en we denken dat de boot misschien begon weg te drijven. Deze was niet verankerd”, aldus de sheriff. “Ze verzamelde genoeg energie om haar zoon weer op de boot te krijgen, maar niet genoeg om zichzelf te redden.”

Gedetailleerd verslag
Naya’s lichaam werd gevonden in een noordoostelijk deel van het meer, vlakbij het wateroppervlak. Het is daar enorm diep en er liggen zware struiken en bomen op de bodem van dat deel van het meer, zo vertelde de sheriff. Daarnaast gaf hij een gedetailleerd verslag van wat er die middag was gebeurd: “Op 8 juli 2020, afgelopen woensdag, kwam Naya Rivera naar Lake Piru en huurde een pontonboot aan de steiger. Zij en haar vierjarige zoontje verlieten de haven om ongeveer 13.00 uur en gingen richting het noordelijke deel van het meer. We identificeerden specifieke gebieden die ze die dag bezochten door te kijken naar de kustlijnkenmerken van de achtergrond van de FaceTime-video’s die ze opnam met familieleden terwijl ze op het meer waren.”

Lees ook  De vier meisjes kwamen altijd hongerig naar school. Dan ontdekte een lerares wat er thuis met hen gebeurde.

Zwemmen
Uit een gesprek met Josey blijkt dat hij en Naya op een bepaald moment samen in het meer hebben gezwommen. Hij beschrijft dat hij door zijn moeder in de boot werd geholpen en ze hem van achteren op het dek duwde. Toen hij achterom keek, zag hij haar onder het wateroppervlak verdwijnen. De kleuter werd later in slaap gevonden op de boot die op drift lag in het noordelijke deel van het meer (dat bekend staat als de Narrows), toen een lease-agent naar het vaartuig zocht dat te laat was teruggebracht.

Lake Piru
Het meer staat erom bekend gevaarlijk te zijn, omdat er onverwachte stromingen voorkomen en er veel bomen en puin op de bodem liggen. Hierin raken zwemmers vaak al snel verstrikt. De autoriteiten gingen er al snel vanuit dat de 33-jarige Naya Rivera snel was verdronken, nadat haar vierjarige zoontje alleen werd gevonden op de boot.

Ryan Dorsey
Rivera kreeg in september 2015 zoon Josey met acteur Ryan Dorsey. De twee acteurs besloten in december 2017 uit elkaar te gaan. Naya en Ryan deelden de voogdij over hun kind. Dorsey zou dan ook zo snel mogelijk naar Lake Piru gegaan zijn toen bleek dat zijn ex vermist was, om zich te ontfermen over het jochie.

Steunbetuigingen
Veel Hollywoodsterren en Glee-collega’s delen massaal hun steunbetuigingen. Nadat de sheriff van Ventura County bekendmaakte dat het gevonden lichaam inderdaad van de 33-jarige actrice was, twitterde Glee-collega Jane Lynch: “Rust zoet, Naya. Wat was je sterk.” Lin-Manuel Miranda deelde een simpel gebroken hartje bij een bericht over de dood van Naya, en Mandy Moore noemde het nieuws op Twitter “hartverscheurend”.

De tekst gaat verder onder de tweets.

‘Ik hou van je’
Actrice Tamera Mowry, die opgroeide met de Glee-actrice, deelde een foto van hen samen op Instagram. “Zoveel emoties, zoveel herinneringen. Mijn lieve Naya, ik hou van je en zal dat altijd blijven doen. Ik ben zo dankbaar dat ik je meer dan twintig jaar heb gekend. Er heeft weer een engel haar vleugels gekregen. Mijn gedachten zijn bij de familie Rivera”, schreef ze erbij. Ook haar tweelingzus Tia Mowry deelde een boodschap. “Ik hou van je. Jouw lach zal altijd de mooiste lach zijn. Rust zacht, schat. Je bent nu een prachtige engel.”

Lees ook  Maagkanker: zo herken je de belangrijkste symptomen

De tekst gaat verder onder de foto.

Enorm talent
Ook Glee-acteur Chris Colfer – Kurt Hummel in de serie – staat stil bij de dood van Naya. “Hoe kun je al je liefde en respect voor iemand overdragen in één post? Hoe kun je een decennium van vriendschap en lachbuien samenvatten met alleen woorden? Als je bevriend was met Naya Rivera, dan kan dat niet. Haar schoonheid en talent waren buitenwerelds. (…) Al mijn liefde gaat uit naar haar fantastische familie en haar prachtige zoon.”

De tekst gaat verder onder de foto’s.

Cory Monteith
Andere collega’s uit de serie Glee kunnen het nieuws ook niet geloven. “Gewoon ongelofelijk”, schrijft Damian McGinty (Rory Flanagan) bij een foto van Naya en Cory Monteith, die bovendien in de populaire musicalserie te zien was. Hij kroop in de rol van Finn Hudson, maar overleed in 2013 aan een overdosis drugs en alcohol. Damian sluit zijn post dan ook af met: “Pas een beetje op haar, big guy. Rust in vrede Naya.”

Krista’s (34) vriend zit vast in het buitenland: “Ik moest accepteren dat ik zonder hem moest bevallen”

Zeven jaar cel voor kus op de wang van voorbijgangster