in

Heb jij thuis ook zo’n last van zilvervisjes? Met deze handige hacks heb jij er binnen no-time geen last meer van!

Iedereen kent ze wel: Zilvervisjes. In sommige huishoudens zijn zilvervisjes een ware plaag! Bij ons thuis hebben we er regelmatig last van.

Een vriend van mij is ongediertebestrijder en die vertelde me dat het heel lastig is om van deze beestjes af te komen. Het eerste wat je moet doen is ervoor te zorgen dat je de leefomstandigheden van de zilvervisjes slecht maakt zodat ze niet veel jongen kunnen voortbrengen. Zilvervisjes zijn gek op voedsel, een hoge luchtvochtigheid, verstopplekjes en warmte. Hieronder volgen 5 handige tips om van zilvervisjes af te komen.

1. Maak vallen van een leeg potje jam of groenten.

Neem een glazen potje en ducctape en tape om het hele potje heen tot het randje. Leg er een stukje brood in en leg deze op plekjes waar veel zilvervisjes komen. De zilvervisjes zullen in het potje gaan om het brood te pakken maar ze kunnen er niet meer uit door de gladde wand van glas.

Lees ook  Gaby Blaaser laat niks aan je verbeelding over met deze nieuwe foto!

2. Gebruik boorzuur om van zilvervisjes af te komen

Zilvervisjes komen vaak uit scheuren uit de muur of ze zitten achter het behang. Spray wat boorzuur in de scheuren. Het boorzuur zal de zilvervisjes en hun eieren uitroeien. Opgepast: Boorzuur is giftig! Niet inhaleren en niet gebruiken wanneer je huisdieren hebt!

3. Gebruik kruiden om zilvervisjes te weren

Zilvervisjes houden niet van kruiden zoals kaneel, kruidnagel en andere sterk ruikende kruiden. Ook etherische oliën kunnen zilvervisjes goed bestrijden. De sterke geuren zorgen ervoor dat ze het reukvermogen uitschakelen van zilvervisjes. Zilvervisjes kunnen dan geen partner meer vinden om te paren en ze kunnen ook geen voedsel meer vinden.

4. Maak een spray van citoen en lavendel

Deze geuren houden zilvervisjes op afstand en ze zijn niet giftig voor mensen. Doe wat essentiele lavendelolie samen met sap van 1 citroen en een kopje water in een sprayflesje en spray het op plaatsen waar zilvervisjes vaak tevoorschijn komen.

Lees ook  Kim Feenstra voelt zich beter dan ooit in haar lichaam en plaatst gewaagde foto's

5. Maak scheuren en kieren dicht

Gebruik kit om scheuren en kieren in de muur of grond dicht te maken. Hier komen zilvervisjes vaak doorheen en hier schuilen ze ook!

6. Maak je huis goed schoon

Zilvervisjes vinden het heerlijk om in een rommelig huis te leven. Zilvervisjes leggen vaak hun eitjes in het vloerkleed en ze zijn gek op kliekjes die in je kamer of keuken staan. Zorg dat je huis spik en span is ! Dat zorgt ervoor dat zilvervisjes geen eitjes meer kunnen leggen en dat ze niet kunnen eten.

Vind jij dit handige tips. Deel ze dan met je vrienden en vriendinnen!

Moet je vaak ’s nachts naar het toilet? Zorg dan dat je één oog dicht houdt! En wel hierom…..

Vierde dode aanslag Utrecht: man (74) in ziekenhuis overleden