in

Heb jij vaak last van bloedend tandvlees? Het kan zijn dat je hier last van hebt

Bloedend tandvlees moet niet genegeerd worden
Heb jij vaak last van bloedend tandvlees bij het poetsen en flossen? Tijd om eens te kijken hoe dat komt, want ondanks dat het de meest voorkomende tandvleesaandoening is, moet het niet genegeerd worden. Bloedend tandvlees wordt in veruit de meeste gevallen veroorzaakt door een ontsteking en dat wordt veroorzaakt door tandplak en tandsteen.

Toch kunnen er ook andere dingen aan de hand zijn.

  • Heb je een tandpasta of mondwater met alcohol of sodium lauryl sulfaat erin? Wissel dit dan eens om voor een andersoortige tandpasta. Dit kan namelijk bloedend tandvlees veroorzaken.
  • Kan het zijn dat je zwanger bent? Hormonale veranderingen kunnen bloedend tandvlees veroorzaken, omdat het slijmvlies dunner wordt.
  • Syndroom van Sjörgen kan ook lijden tot dit verschijnsel. Je produceert dan minder speeksel en dat zorgt voor bloedend tandvlees.
  • Roken is ook een veelvoorkomende oorzaak.
  • Diabetes kan een droge mond veroorzaken, waardoor je veel sneller kans hebt op bloedend tandvlees.
  • Vitamine B, vitamine A, vitamine D gebrek maakt je tandvlees ook vele malen kwetsbaarder en daardoor zul je sneller bloed zien bij het uitspugen van je tandpasta.
Lees ook  Influencer verdient vele duizenden per jaar door de verkoop van haar gebruikte slipjes

Als je eens een keer bloed ziet, hoeft dat niet meteen alle alarmbellen doen ringen. Als je echter aanhoudend een slechte adem hebt in combinatie met een metaalsmaak en opgezet en pijnlijk tandvlees, dan kan het zeker lonen om eens naar de dokter of tandarts te gaan.

Deze moeder laat haar 5-jarige dochtertje huur betalen én dit is waarom!

De ex-vriendin van koning Willem-Alexander? Die ziet er nu zó uit!