in

Heldhaftige pitbull die verhinderde dat een jongetje door z’n moeder verdronken werd, leerde zijn lot.

Op 2 maart 2017 redde Buddy de pitbull een jongetje die door z’n moeder in de rivier werd gegooid. Hoewel je zou verwachten dat Buddy als een held onthaald en behandeld zou worden, zal het verhaal over zijn lot je verrassen.

De moeder van de negenjarige jongen riskeert een veroordeling wegens moord en poging moord nadat ze haar vijfjarige en negenjarige zoon probeerde te verdrinken.

Buddy zag dat de jongen zijn moeder probeerde af te weren en sprong in actie. Hij beet de kleine jongen terwijl hij hem bij z’n moeder probeerde weg te trekken. Toen de vrouw achter de hond aanging, beet hij haar ook. De negenjarige jongen overleefde. De kleinere broer deed dat niet. De politie nam Buddy in beslag in afwachting van het onderzoek. Nadat hij in beslag werd genomen, startten de eigenaars een petitie op om terug met hun donzige vriend herenigd te worden.

Lees ook  Deurenbeul versnippert hele kolonie meeuwenjongen in Vlissingen:

“We proberen onze hond terug te krijgen die naar aanleiding van vreselijke omstandigheden door de burgemeester in beslag werd genomen. We hopen dat de burgemeester inziet wat onze hond probeerde te doen en hem naar huis te laten komen in plaats van hem te bestraffen voor de reddingspogingen die hij ondernam. Help alsjeblieft”, schreef de familie.

Lees ook  Blinde vrouw wordt verteld dat ze van de bus af moet omdat haar geleidehond zwart is

De petitie werd door 50.000 mensen ondertekend en de burgemeester besloot om de hond vrij te geven. Hij werd vrijgelaten omdat de hond “handelde uit gerechtvaardigde verdediging” van het kind.

De opa van de twee jongens nam ook deel aan de petitie: “Ik heb een gelijkaardige hond en ik weet dat hij de jongens probeerde te verdedigen. Het is hun aard als ze met kinderen zijn opgegroeid. Ik heb nog één kleinzoon over omdat deze dappere hond tussenbeide kwam”, zei de grootvader.

Wat vind jij van dit verhaal? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit met je vrienden!

Katje met drie pootje maakt kennis met meisje met één arm. Dan beseft iedereen dat dit verhaal in de hemel geschreven werd.

Vrouw laat 6 ribben verwijderen om op Wonder Women te lijken