in

Herman (101) en Jet (98) zijn 75 jaar getrouwd – “We doen het elke dag”

Huwelijken die al net zo lang duren als menig mensenleven: er zijn weinig dingen waar wij vrolijker van worden. Afgelopen januari schreven we nog over Aaltje en Arend, die het record braken en inmiddels 81(!) jaar getrouwd zijn.

Maar gisteren waren het Herman en Jet van Londen die het nieuws haalden. Het stel uit Didam vierde namelijk hun 75-jarige huwelijk, en dat kon niet onopgemerkt voorbijgaan natuurlijk.

Bij Omroep Gelderland doet het nog steeds zelfstandig wonende stel hun relaas.

Lees ook  Ziekenhuispersoneel maken rij voor emotionele respectbetuiging wanneer orgaandonor van levensondersteuning wordt gehaald

Ontmoet tijdens de oorlog
Ze ontmoetten elkaar tijdens de Tweede Wereldoorlog en nog voor het einde van deze verschrikking waren ze getrouwd. Herman had besloten in de staatsmijnen in Limburg te gaan werken, om zo uitzending naar Duitsland te voorkomen.

Op de Sittardse kermis maakten ze kennis en werd er gedanst. Nu, ruim driekwart eeuw later, zijn de twee nog steeds onafscheidelijk en ze doen het nog dagelijks.

“Iedere dag een kus”
“Er is natuurlijk wel eens een woordenwisseling maar ze kunnen niet boos blijven op elkaar,” vertelt dochter Julie aan Omroep Gelderland.

Lees ook  Zoon wil teken van zijn vader in de hemel: Wat gebeurt aan het graf laat iedereen in tranen

Herman bevestigt: “We kunnen elkaar niet missen. Daarvoor hebben we samen te veel meegemaakt. Ik krijg nog iedere dag een kus en ze is nog steeds een beest in bed.”

Jet reageert gevat: ” Maar soms kan ik hem wel achter het behang plakken, hoor.”

Wat een geweldig stel! Zo heerlijk liefdevol, maar ook nuchter.

Vergeet niet ze te feliciteren op Facebook!

Grace (15) werd ver kracht door wiskundeleraar (59) maar moest van de wet negen jaar lang zwijgen

Moeder Maria (41) en dochter Tatiana (16) vermist in bos