in

Het blijft de hele week nat en stormachtig: nu al veel stormschade

Het blijft de hele week stormachtig. Regen, hagel, natte sneeuw en veel wind: typisch maartweer. Afgelopen week is er al veel regen gevallen en ook deze week blijft het nat.

Daarnaast zal het ook flink blijven waaien. In het zuiden van het land is al veel schade ontstaan door de harde wind, maar het lijkt erop dat het tot tenminste zondag nog stormachtig blijft. Er vallen “maartse buien”.

Weer
De wind blijft deze week krachtig. Vooral langs de kust in het westen waait het flink, daar kan de wind zelfs oplopen tot stormkracht 9.

Lees ook  Vrouw stuurt foto van haar ‘decolleté’ naar opdringerige man, maar niets is wat het lijkt…

Zo hard als zondag zal het niet tekeer gaan, maar er kunnen nog windstoten van 90 kilometer per uur voorkomen, aldus Nicolien Kroon van Buienradar.

Regen
Ook blijft het de hele week flink regenen. Volgens Kroon zal het de hele week ‘kletsnat’ blijven. “Tot en met zaterdag is het in ieder geval grijs en nat met heel veel wind. Zondag lijkt iets beter te worden.”

Lees ook  Zou je d’r doen: De 30-jarige Alexis Mucci

Storm
In het zuiden van het land zijn veel meldingen binnengekomen van stormschade. Takken waaien van de bomen af, maar ook hele bomen en schuttingen liggen op hun kant.

In Brabant raakte een man zelfs gewond omdat een boom op zijn auto viel. Ook in Zuid-Holland ging het flink tekeer.

Daar kreeg de brandweer meldingen van omgevallen bomen, losse zonnepanelen en rondvliegende dakpannen en dakkapellen.

“Mijn lieve dochter, ik dacht dat je zwanger was. Maar de waarheid was veel erger”

Huilende mama bevalt van doodgeboren baby, maar ze had nooit gedacht dat opmerking van verpleegster haar voor altijd zou bijblijven