in

Het gaat niet goed met 3-jarig meisje na aanval door agressieve hond

Het gaat niet goed met het 3-jarige meisje dat donderdag in Gemert werd aangevallen door een agressieve hond. Haar vader laat weten dat zij later op de dag koorts kreeg en last van de verwondingen aan haar armen. ’s Avonds is het kind na een bezoek aan de huisartsenpost met spoed opgenomen in het ziekenhuis.

Het meisje werd donderdagochtend meerdere keren gebeten door een hond van de buurman. Ze hield daar diepe bijtwonden in haar armen en lichtere verwondingen in haar gezicht aan over. De hond is volgens de vader na het incident in beslag genomen door de politie en afgemaakt.

Lees ook  Automobilist ziet varken van een rijdende vrachtwagen springen.

Zware antibioticakuur
De eerste prognose is dat het meisje vijf dagen in het ziekenhuis moet blijven, zegt haar vader. Daar krijgt ze een zware antibioticakuur. Ook zijn er foto’s van haar armen gemaakt.

Zijn dochter had donderdagavond veel vocht in de wonden en er was infectiegevaar, vertelt hij.

Het meisje is volgens haar vader bij bewustzijn en haar toestand is stabiel. “De ene keer is ze heel druk, de andere keer is het even een stil meisje”, legt hij uit. “Dat is hoe ze zich nu voelt.”

Lees ook  Deurenbeul versnippert hele kolonie meeuwenjongen in Vlissingen:

Waarschijnlijk plastische chirurgie nodig
Later vandaag krijgt de familie meer duidelijkheid van de artsen. Donderdag liet de vader van het kind weten dat zij waarschijnlijk plastische chirurgie nodig zal hebben. “Het is even afwachten hoe alles gaat genezen”, aldus de man. “Dan willen de artsen pas verder kijken.”

Stad bouwt snelwegbrug rondom huisje nadat eigenaar weigert te verhuizen

Chantal Janzen deelt een selfie en laat mannen kwijlen