in

Het gaat vriezen vannacht: HIER SNEL 1O TIPS VOOR JE AUTORAMEN!

Het gaat vriezen vannacht. Dat betekent dat de autoruiten weer gaan bevriezen en veel meer ellende! Voor de mensen die morgenochtend geen zin hebben om te krabben hebben wij 10 tips op een rijtje gezet.

krabben

1. Laat niet tijdens het krabben je motor lopen. Dit heeft ten eerste geen zin, ten tweede is het slecht voor het milieu en ten derde is het slecht voor je portemonnee. Een koude motor verbruikt namelijk meer brandstof. De ventilator blaast daarnaast pas warme lucht bij een warme motor en het duurt wel even voordat de motor opgewarmd is.

2. Gooi geen warm water over je ruit. Door het plotselinge temperatuurverschil kan de ruit barsten of breken. Met alle gevolgen van dien.

3. Zorg dat je de normale ruitenwisservloeistof tijdig vervangt door antivries ruitenvloeistof. Normale ruitenvloeistof is namelijk niet bestand tegen de vrieskou. Vriest het en besluit jij de autoruit schoon te maken met ruitenvloeistof dan bevriest de vloeistof. Dit kan erg gevaarlijk zijn! Zorg dus dat je antivries ruitenwisservloeistof in de auto hebt.

Lees ook  2 doden in woning Tilburg is zelfmoord: Echtpaar wilde niet meer verder

4. Heel belangrijk! Doe nooit je ruitenwissers aan wanneer de auto bevroren is en je deze wilt ontdooien. De kans is namelijk groot dat de ruitenwissermotor kapot gaat. Deze moet je laten repareren of vervangen wat weer geld kost. Zorg dat het ijs van de ruiten is, de auto opgewarmd is en ga dan pas de ruitenwissers gebruiken.

5. Condens aan de binnenzijde van de autoruiten kan ijsvorming veroorzaken aan de binnenzijde van de ruit. Om dit te voorkomen kun je Pingi luchtontvochtiger gebruiken. Hiermee voorkom je beslagen ruiten.

6. Wil je nooit meer ijs krabben? Met een anti ijsdek of autohoes voorkom je ijsvorming op de autoruit. Een anti-ijsdeken is eenvoudig te monteren door hem tussen de zijdeuren te klemmen. Deze anti-ijsdeken biedt bescherming, ook bij extreem lage temperaturen. Hij is geschikt voor alle type auto’s en is compact in gebruik! Een autohoes kun je om de auto heen wikkelen, hiermee is de complete auto beschermd.

Lees ook  Opsporing Verzocht: Vrouw (90) op straat beroofd door kale fietser

7. Hou je ruiten schoon. Ruiten beslaan namelijk minder snel als er geen vuil op zit.

8.  Een simpele maar doeltreffende manier om de auto ijsvrij te maken, is om de auto onder een carport te zetten of in de garage.

9.  Zet bij het parkeren je auto niet op de handrem, maar parkeer in zijn versnelling. De handrem kan dan niet vastvriezen.

10. Is je deurslot dichtgevroren gebruik dan een slotontdooiïngsmiddel. Je kunt ook een warme kruik tegen het slot leggen of het slot met een föhn verwarmen. Zo nodig, verwarm je het slot met je lijf, door met je lichaam tegen het slot te gaan staan. Als je portier niet opengaat, kun je een föhn gebruiken. Duw na het verwarmen rondom op de deurrand en breek zo het ijs op de rubbers.  Probeer daarna voorzichtig de deur open te doen.

Deel deze handige tips met je vrienden op Facebook!

Dit moet een pretpark voorstellen.. Kinderen schaatsen over dode vissen..

Baby ontwaakt net op tijd uit coma: Artsen wilden de stekker al eruit halen..