in

“Het gezicht van hoop”: baby Leonardo uit zwaar getroffen Lombardije wint strijd tegen coronavirus

De situatie in de Italiaanse provincie Lombardije is dramatisch, maar er is ook goed nieuws. Leonardo, een baby van nog geen twee maanden oud, heeft de strijd tegen het coronavirus gewonnen.

Hij mocht het ziekenhuis verlaten. “Kijk naar het gezicht van de hoop”, meldt de trotse burgemeester van Corbetta, een gemeente in de buurt van Milaan.

Baby Leonardo is amper 50 dagen oud, en groeit nu al uit tot een symbool van hoop in het zwaar getroffen Lombardije.

Midden maart werd Leonardo ziek. “Er zat plots niet veel fut meer in”, vertelt zijn mama. “Toen hij koorts kreeg, belden we de kinderarts.

Lees ook  Vrouw verliest tepel na boezemvergroting in Turkije: “Mijn boezem ruikt naar rottend vlees”

Die stelde vast dat hij een versnelde hartslag had en kortademig was. Daarop brachten we hem naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij besmet was met het coronavirus.”

Waar hij de besmetting opliep, is niet duidelijk. “Een collega van mijn man was ook besmet”, zoekt Leonardo’s mama naar een verklaring. “We namen onze voorzorgen, maar toch is het gebeurd.”

Speciale zorgen had Leonardo niet nodig in het ziekenhuis. “Hij kreeg Paracetamol toegediend. Ze hebben hem supergoed verzorgd.”

Toen de koorts over was, mocht Leonardo weer naar huis. “Het waren bange dagen”, vervolgt de mama. “Ik heb veel schrik gehad, maar nu kunnen we eindelijk bekomen.”

Lees ook  Kinderen klappen en juichen terwijl baby kalf gemarteld en gestoken wordt tijdens stierengevecht

“Welkom thuis”
Ze is niet de enige die fier is op haar zoontje. Dat is ook burgemeester Marco Ballarini van Corbetta. Via Facebook houdt hij de 15.000 inwoners van zijn gemeente op de hoogte over de evolutie van het virus. Vaak met cijfers over het aantal besmettingen, en helaas ook doden.

Eind vorige week had hij een leukere boodschap. “Welkom thuis, kleine Leo”, kon hij melden. “Veel dank aan je ouders, die de moed nooit hebben opgegeven (…) Je tovert de zomer in ons hart. Forza Corbetta!”

Onderzoek wijst uit: Samen scheten laten is super goed voor je relatie!

Waarom hebben we Bridget Maasland al weken niet meer in RTL Boulevard gezien?