in

Het is nog niet voorbij: winterse temperaturen onder de -10 op komst

Wij hebben inmiddels de lente alweer een beetje in onze bol. Januari is achter de rug, februari is alweer ruim over de helft: we zijn optimistisch. Althans, dat waren we. Want hoewel wij al wel weer klaar zijn met de winter, is de winter nog niet klaar met ons…

Het gaat koud worden dit weekend. Heel erg koud.

Nieuwe winterperiode
In de nacht van vrijdag op zaterdag vriest het bijna overal 5 tot 8 graden en na het weekend komen de minima zelfs lokaal onder de -10 graden… Er dient zich eigenlijk een verse winterperiode aan, met flinke vorst. Het vriest deze hele week eigenlijk ook al licht in Nederland maar vanaf vrijdag bereikt dit een nieuw diepte (of voor sommigen hoogte-)punt.

Lees ook  Ruzie op vakantie: man laat vrouw achter en rijdt 900 km terug naar huis

Siberische lucht
Het wordt vanaf vrijdag zo koud, omdat we te maken krijgen met vrieslucht afkomstig uit Siberië, die ervoor zorgt dat het maandagochtend ruim 10 graden kan vriezen. “Het koudst is het precies wanneer veel mensen onderweg zijn naar school of werk”, aldus Weeronline. Door de schrale wind zal het nog kouder aanvoelen. Er worden gevoelstemperaturen verwacht van -15 graden, dat hebben we deze winter nog niet meegemaakt.

Lees ook  De trein nadert, maar de honden geven geen krimp. Toen ik zag waarom, brak mijn hart.

Schaatsen
Goed nieuws voor schaatsliefhebbers, op ondergelopen weilanden met een ondiepe laag water kan je vanaf zondag in theorie al schaatsen. Vanaf maandag dikt het ijs pas echt aan, door de droge lucht en doordat de temperaturen niet boven de 0 uitkomen zal het ijs niet of nauwelijks smelten.

Superleuk nieuws: Nicolette Kluijver breidt gezin uit

Verstopt toilet? Geen nood, met deze tip heb je hem zo ontstopt!