in

Het is nu officieel; De jongste broer of zus is het grappigste familielid, aldus de wetenschap

We worden zo langzamerhand doodgegooid met feitjes over de psychologie van een kind.. Onder hen is er één geweest die zegt dat de volgorde van geboorte invloed heeft op verschillende factoren van de persoonlijkheid van kinderen. Dit was volgens de theorie van Alfred Adler.

Eén van deze studies heeft bevestigd dat de jongste broer of zus de grappigste is.

Lees ook  Harigste meisje ter wereld is groot geworden – zo ziet ze er vandaag uit

Uit het onderzoek van YouGov bleek dat het gevoel voor humor sterker was in de jongere generatie van broers en zussen dan de oudere. Dit komt omdat het vaak zo is dat de oudere opgroeit met een gevoel van verantwoordelijkheid.

De studie zei ook dat de jongste broer of zus over het algemeen meer ontspannen is in vergelijking met hun oudere broer of zus.

Lees ook  2-jarige krijgt spiertrekkingen en hallucinaties van gebruikelijk griepmedicijn – nu willen de ouders anderen waarschuwen.

Tegelijkertijd verklaarden de jongere broers en zussen in de test dat ze meer ontspannen zijn in hun houding tegenover het leven in het algemeen.

YouGov concludeerde dat gezinsfactoren minstens zo belangrijk zijn als het gaat om persoonlijkheid die gevormd worden bij de broers en zussen. In sommige gevallen was het leeftijdsverschil voldoende om een verschil in persoonlijkheid te creëren.

Fabiola Volkers laat niets aan de verbeelding met pikante outfit

Zwemleraren vervolgd voor verdrinking Adonay (11) in zwembad Lemmer