in

Het ontroerende verhaal achter ongelofelijke truc: “Toen mijn vrouw na 10 jaar proberen eindelijk zwanger was, kreeg ze kanker”

Met zijn ongelofelijke goocheltruc ontroerde hij de jury en kijkers van ‘Britain’s Got Talent’ tot tranen toe. Nu vertelt Marc Spelmann het hartverscheurende verhaal dat erachter zit.

Het leek een goochelshow als een ander te worden, de act van Marc Spelmann in de talentenjacht ‘Britain’s Got Talent’. Hij vroeg de juryleden om een kaart te kiezen, een kleur… Maar hij raadde niet gewoon zelf hun keuzes: dat liet hij zijn dochtertje Isabella doen in een filmpje.

Het meisje overleefde de chemotherapie die zijn vrouw tijdens haar zwangerschap moest ondergaan. “Onze dochter Isabella overleefde om onze dromen waar te maken.” En die dochter raadde in het filmpje alle kaarten, kleuren en andere antwoorden van de juryleden. De mensen in de zaal barstten uit in tranen en een oorverdovend applaus, Spelmann kreeg een ‘golden buzzer’.

Nu vertelt Marc Spelmann het verhaal achter zijn ontroerende act. Hij benadrukt dat hij geen triest verhaaltje wil ophangen, maar gewoon wil tonen wat echte magie is.

Lees ook  Grimmige sfeer bij autobedrijf waar politie onderzoek doet naar groepsverkr*chtingen

De Brit deed goochelshows als beroep, vertelt hij in de tv-show ‘This Morning’. “Ik overwoog al zo’n drie jaar geleden om mee te doen aan Britain’s Got Talent.” Maar dan werd zijn wereld op z’n kop gezet en stopte hij met optreden.

“We waren euforisch”

“Tessa en ik probeerden al tien jaar een kindje te krijgen en deden vijf keer ivf. We waren op een punt gekomen dat we beseften dat het misschien niet zou gebeuren. Het was dan ook overweldigend toen we hoorden dat Tessa in verwachting was van ons eerste kindje. We waren euforisch en zo verrast. Het was het meest bizarre moment ooit. Ze barstte in tranen uit.”

Amper drie maanden later ontdekte Tessa een knobbeltje in haar borst. Het bleek een agressieve vorm van borstkanker te zijn. Ze zou chemotherapie en een borstamputatie moeten ondergaan. “De enige woorden die uit haar mond kwamen, waren: ‘Wat met mijn baby?’. Dat zegt alles over Tessa.”

Lees ook  Joshua doet intense onthullingen over zijn deelname aan Ex On The Beach All Stars

“We hadden dagen die de pure hel waren: gaat Tessa het halen, gaat de baby het halen? Tessa kreeg een mildere vorm van chemotherapie zodat Isabella binnen veilig was, maar Tessa verloor haar haar en moest haar borst laten amputeren.”

“Isabella werd uiteindelijk twee maanden te vroeg geboren. Ze moest eruit komen met een keizersnede, zodat Tessa snel radiotherapie en zwaarde chemotherapie kon krijgen.”

Nu, twee jaar later, zijn de dromen van het koppel toch uitgekomen: ze zijn samen de trotse ouders van hun tweejarige dochtertje Isabella. Bij haar zesmaandelijkse scan bleek Tessa begin deze maand bovendien nog steeds kankervrij, en ze steunde haar man tijdens zijn truc vanuit het publiek.

Tiener die “maagdelijkheid voor 2,3 miljoen euro verkocht”, heeft iets op te biechten

Buikvet verliezen? Voeg dan déze vijf dingen toe aan je dieet