in

Het ware verhaal achter de vrouw die tot “lelijkste” ter wereld werd verkozen. Echt hartverscheurend!

Vandaag doen leraren en scholen hun uiterste best om hun leerlingen bij te brengen dat ze iedereen moeten aanvaarden, ongeacht hoe ze eruitzien. Hoewel kinderen deze waarden worden bijgebracht, lijkt het er toch soms op dat het de verkeerde kant uitgaat.

Toen een dokter een wenskaartje kreeg van een patiënt was hij geschokt en vastberaden om iets te veranderen. Op het kaartje stond een foto van een “lelijke” vrouw en er werd de spot gedreven met een deelnemer aan een datewedstrijd die zijn keuze betreurde.

Waarom was de dokter zo geschokt over een simpele wenskaart?

Omdat hij de vrouw op de foto kende en zeer goed op de hoogte was van de genetische afwijking waar ze aan leed. Haar naam was Mary Ann Bevan en ze werd in 1874 geboren in Londen. In haar jonge jaren werkte ze als verpleegster, voordat ze trouwde en vier kinderen kreeg. Bevan zag er vrijwel normaal uit tot haar echtgenoot overleed in 1914. Toen begonnen de eerste symptomen van haar ziekte op te duiken. Ze leed aan acromegalie, waardoor haar lichaam overtollig veel hormonen produceerde.

Lees ook  Tippelaarster zal voor een tijdje de ziektewet ingaan na heftig nachtje met deze vent:

Na verloop van tijd begonnen haar armen en benen abnormale misvormingen te vertonen. Het duurde niet lang voor de rest van haar lichaam ook aangetast was. Algauw kreeg ze vreselijke migraines en spierpijn.

Naarmate haar uiterlijk veranderde, bleef ze toch alles doen om haar vier kinderen alles te geven wat ze nodig hadden. Bevan offerde haar trots op en nam deel aan een wedstrijd voor prijzengeld in de hoop het leven van haar kinderen zo gemakkelijker te maken. Ze won de wedstrijd en kreeg de titel “Lelijkste Vrouw ter Wereld”. Nadat ze in het Verenigd Koninkrijk met een circus had getoerd, verhuisde ze naar de VS. Daar werkte ze bij de Coney Island Dreamland Sideshow tot ze in 1933 overleed.

Lees ook  Auto rijdt met volle vaart hond Saartje dood op verboden bospad: ‘Ik heb het beeld nog steeds op mijn netvlies’

Bevan werkte haar hele leven hard en deed alles wat ze kon om haar gezin te steunen, en toch wordt er op een wenskaart met haar de spot gedreven. Het bedrijf dat het wenskaartje op de markt bracht, werd beschaamd door de dokter en door vele anderen die geschokt waren door deze platte commercie …

DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden!

Als je 7 dagen lang knoflook en honing op je nuchtere maag eet, dan gebeurt er dit met je lichaam

Docent verdacht van ver-krachten leerlinge (13)