in

Hier schrik ik wel even van; vanaf nu eet ik nooit meer voorverpakte bakjes fruit.

We eten ze allemaal wel eens, die voorverpakte bakjes fruit. Hartstikke handig, zo hoef je niet alles te snijden en je neemt het makkelijk mee.

Het gevoel van trots overheerst als we aan dit gezonde bakje fruit beginnen, in plaats van dat vette kaascroissantje in de kantine. Helaas klopt deze gedachte niet helemaal, want de kant-en-klare bakjes fruit zijn minder gezond dan je denkt.

De stukjes fruit hebben namelijk in een badje met ‘Naturseal’ gezeten. Dit is een oplossing van onder andere citroenzuur en zorgt ervoor dat je stukje fruit of groene langer meegaat. Zo kan het zijn dat jouw bakje fruit al 3 weken oud is. Zo vers is dat bakje fruit dus niet, en wij maar denken dat we gezond bezig zijn. Hieronder een interessant voorbeeld:

Lees ook  Nederlandse jongetje 4 verdronken in zwembad op vakantie

Even om een vergelijking te geven: de appelstukjes links op bovenstaande foto zijn 21 dagen oud en hebben een citroenzuur badje gehad, de appelstukjes rechts op de foto zijn ook 21 dagen oud en hebben geen behandeling gehad.

De stukjes fruit waarvan jij dus dacht dat ze vers waren kunnen tot wel 21 dagen oud zijn. Wij vinden dit niet zo’n smakelijk idee. Voortaan maak in die fruitsalade toch echt zelf!

Lees ook  Zoon en schoondochter sloten 92-jarige moeder vele jaren op in een varkenshok

Wat vind jij hiervan? Laat jij de fruitbakjes voortaan staan? Discussieer mee in de reacties op Facebook!

Het meisje stuurde deze vakantiefoto aan haar ouders. Hun antwoord is geweldig!

Huisgenoot doodgestoken Sarah 21 dreigde meerdere mensen te vermoorden