in

Hij fotografeert stiekem een “skelet” op straat. Als hij wat beter kijkt, beseft hij dat hij alle regels moet breken.

Helaas lijkt het erop dat de dakloze bevolking in de wereld alleen nog maar toeneemt. Dat betekent dat er steeds meer kwetsbare mensen op straat leven en om kleingeld moeten smeken om de dag te overleven. Heel wat mensen kijken gewoon de andere kant op en negeren deze realiteit. Anderen doen dan weer hun best om te helpen, elk op z’n eigen manier. Sommigen doen dat door geld te doneren en anderen engageren zich in liefdadigheidsinstellingen.

Johnny Servantez was een van de velen die de andere kant opkeek en weigerde om bedelaars een beetje kleingeld te geven.

Maar toen zag hij Johnny Rhodes.

De dakloze man zat buiten een vlooienmarkt in Indianapolis in de VS en zag eruit alsof hij wanhopig hulp nodig had. Hij zag er niet uit zoals de andere daklozen in de buurt – Johnny had nog nooit zo’n erg geval gezien.

Toen Johnny Servantez een glimp van de man opving, kon hij moeilijk inschatten hoe erg zijn situatie was. Was hij gewoon erg mager? Ondervoed? Of echt op het randje van de hongerdood?

Lees ook  Vrouw betrapt echtgenoot met minnares, en dwingt hem om haar een pak rammel te geven (video)

Johnny was zo geraakt door wat hij zag dat hij brak met zijn filosofie om nooit geld te geven aan bedelaars en liet hem een beetje cash achter.

Hij nam dan een foto van de man, die Johnny Rhodes heette, en postte het op zijn Facebookpagina.

In zijn post maande Johnny iedereen uit de buurt aan om een bijdrage te leveren in de vorm van voedsel of geld.

De foto verspreidde zich als een lopend vuurtje en verscheen ook onder ogen van de laatste persoon die hij verwacht had – de broer van Johnny Rhodes.

“Ik ben zo ziek. Ik kan niet leven met de gedachte dat mijn broer zo moet leven”, vertelde Danny Rhodes.

Danny had zijn broer al zeven jaar niet meer gezien. De twee broers verloren na het overlijden van hun moeder alle contact.

Lees ook  Deze vrouw gooit een pakje in de vuilnisbak en gaat lopen. Dit is het schokkendste wat de voorbijgangers ooit gezien hebben!

Toen Danny zijn broer zag, wist hij meteen dat hij moest helpen. Maar toen hij hem wilde zoeken, was hij niet langer op zijn vertrouwde plekje.

Gelukkig waren er nog mensen uit de buurt die wilden helpen. Een vriendin van de familie, Amy Renae Smith, opende een webpagina waar mensen terechtkonden met tips over de verblijfplaats van Johnny.

Na een uitgebreide zoektocht werd Johnny eindelijk gevonden en kon hij met zijn broer herenigd worden.

“Hij had twee maaltijden, een douche, verse kledij, een kamer, een groot bed, televisie, koelkast, een magnetron, …”, vertelde Amy. “Hij is veilig en rust nu.”

Niemand verdient het om op straat te leven en te verhongeren – ongeacht in welke situatie ze zich ook bevinden.

DEEL dit verhaal met happy end met iedereen die je kent!

14-jarige zingt klassieker van Pavarotti. 2 minuten later gaat het publiek uit z’n dak en begint haar broertje te snotteren.

Man filmt de oceaan tijdens een zwaar onweer. Wat hij filmde, bezorgt iedereen koude rillingen.