in

Hij is 65, zij is 12. Kijk nu de reacties van de mensen wanneer ze gaan trouwen.

Het zou een buur, kennis of collega kunnen zijn. Een vriend, klasgenoot of een familielid. Volgens een verslag van de Wereldbank en Red de kinderen trouwen er dagelijks zo’n 30.000 meisjes. Dat zijn 20 meisjes per minuut – of een meisje om de drie seconden. Volgens Unicef trouwden er wereldwijd meer dan 700 miljoen vrouwen als kind. Ze missen hun jeugd, onderwijs en worden blootgesteld aan vroegtijdige zwangerschappen, en verliezen de mogelijkheid om hun eigen leven te controleren.

Het lijkt allemaal ver weg en je denkt dat het niet gebeurt in ontwikkelende landen. Maar hoe zouden de mensen reageren als het gebeurde in het midden van de dag … in New York City?

Het gebeurt overal ter wereld. Om het probleem van de kindbruidjes in de verf te zetten, besloot YouTuber Coby Persin om een sociaal experiment uit te voeren.

Lees ook  Vader met borstkanker ‘afgewezen uit praatgroepen omdat hij een man is’

Wat we te zien krijgen is geen echt, wettelijk kinderhuwelijk. Het is echter belangrijk om te kijken, hoe ongemakkelijk je je er ook bij voelt. We moeten dit probleem onder de aandacht brengen en bewustwording verspreiden.

Door een huwelijk te faken tussen een 12-jarig meisje en een 65-jarige man, wilde Coby Persin weten hoe de mensen zouden reageren.

Het experiment werd uitgevoerd in het midden van Times Square in New York.

In het experiment speelt Coby de fotograaf die deed alsof hij foto’s maakte van het bruidspaar. Ze poseerden en hielden handjes vast. Hij lachte en keek neer op zijn nieuwe bruid.

Aanvankelijk wandelden de mensen gewoon voorbij en staarden.

Lees ook  Commotie en woede door pikante jurk van Britain’s Got Talent jurylid: ‘Amanda, we zien je tepels’

Maar hoe langer het experiment duurde, hoe meer geschokt de voorbijgangers waren.

Boze mensen benaderden het koppen en confronteerden de man. Een vrouw vroeg waar de moeder van het meisje was en zei dat ze te jong was.

Anderen stopten met commentaren als “dit is gestoord”, “dit is niet goed”, “het is illegaal” en “je bent een zieke viespeuk.” Een vrouw nam het recht in eigen handen – en ging zo ver om het meisje bij de man weg te trekken.

Je voelde de spanning zo stijgen. New York City weigert te aanvaarden dat een klein meisje met een oudere man kan trouwen. Niemand zou dit mogen aanvaarden, nergens!

Bekijk de video hieronder en DEEL dit om een halt toe te roepen aan kinderhuwelijken!

Eekhoorntje klopt elke dag op de deur – 8 jaar later beseft de familie wat ze hen wil tonen.

Herdershond uit Gouda wellicht blijvend doof nadat iemand een vuurwerkbom gooide.