in

Hoe je iemand die een beroerte heeft, kunt redden met alleen maar een naald.

Een beetje afweten van eerste hulp bij ongevallen is niet alleen voor je eigen bestwil goed, maar je kunt er ook het leven van iemand anders meer redden. Je kunt meer voorbereid zijn dan je wel denkt en dat gewoon door enkele instrumenten bij de hand te hebben.

naald1

Weet jij wat je moet doen als iemand een beroerte krijgt? Naast de hulpdiensten bellen, wat doe je nog?

Het klinkt raar maar een naald kan daadwerkelijk een leven redden als die iemand een beroerte heeft. De wetenschap hierachter komt van een Chinese professor die hoopt dat de boodschap wordt verspreid.

Lees ook  9 weken oude baby heeft 35 botbreuken en kneuzingen

Het belangrijkste is om rustig te blijven. Het doel is om de patiënt zo goed mogelijk te helpen tot de ambulance arriveert.

Als iemand een beroerte heeft, verwijden de bloedvaatjes in de hersenen. Het is belangrijk om de patiënt niet teveel te bewegen om te vermijden dat de bloedvaatjes gaan springen. Zoek een naald om te naaien.

naald2

Houd de naald boven een vuurtje om ze te steriliseren. Prik dan telkens in elk van de tien vingers van het slachtoffer. Dit heeft tot doel om het bloed te doen stromen. Het is de bedoeling dat de vingers een beetje bloeden. Op die manier wordt de bloedsomloop gestimuleerd en vergroten de kansen op overleving. Informeer de hulpverleners altijd dat je deze procedure hebt toegepast.

Lees ook  Baby spartelde heftig met beentjes toen ze door verzorgster met dekentjes en kussen gestikt werd.

Bekijk de video om meer te leren over de symptomen van een beroerte en DEEL dit bericht met je vrienden!

12 uur nadat de chemokuur van de peuter beëindigd werd, moest ze allerijl terug naar het ziekenhuis overgebracht worden.

De moeder had haar dochter altijd verteld om niet met vreemde mannen te praten. Desondanks deed ze het met deze oude man