in

Hoe weet je of je het coronavirus hebt gehad?

Zo’n 2.500 mensen zijn positief getest op het coronavirus (donderdag 19 maart). Maar het aantal besmettingen ligt waarschijnlijk veel hoger.

De symptomen van het virus lijken op die van een griepje. Veel mensen hebben hierdoor misschien helemaal niet door dat ze het coronavirus hebben gehad. Maar hoe weet je dan toch of je het virus hebt gehad?

Wanneer je hoest, niest of je neus ophaalt, word je al snel argwanend aangekeken. De regering raadt bovendien aan om met zulke klachten thuis te blijven. Je hoeft je gelukkig niet direct zorgen te maken, want het hoeft niet altijd het coronavirus te zijn.

Lees ook  Moeder is Zwanger van drieling, dan Bekijkt de arts de echo nader en wordt bleek

Klachten
Deze klachten kunnen ook op een ‘gewoon’ griepje of een verkoudheid wijzen. “Deze klachten zijn niet uit elkaar te houden”, zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

“Daarom zeggen we tegen iedereen die kucht of hoest: blijf thuis”, zegt het RIVM tegen RTL Nieuws.

Omdat er een groot tekort aan testen is, worden alleen mensen van 70 jaar of ouder met ziekteverschijnselen getest, meldt het RIVM.

Corona symptomen:
88% = Koorts
68% = Droge hoest
38% = Vermoeidheid
33% = Slijm ophoesten
19% = Benauwdheid
14% = Keel-, hoofd- en spierpijn
5% = Misselijkheid
5% = Verstopte neus
4% = Diarree
1% = Ophoesten van bloed

Lees ook  “Mulled wine” is de nieuwe haartrend voor deze winter en het oogt betoverend mooi!

Deze symptomen lijken erg op griepverschijnselen. Het is en blijft lastig om het coronavirus te onderscheiden van het influenzavirus.

Daarom is het slim om hoe dan ook je bed in te duiken en goed uit te zieken. Mochten de klachten erger worden, neem dan contact op met je huisarts.

Vraag je je af of je COVID-19 of hooikoorts hebt? Hooikoorts is makkelijker te herkennen. Bij hooikoorts krijg je jeukende ogen en een kriebelhoest.

Oud-werknemers onthullen: ‘Ellen gemeenste mens ooit!’

Monica Geuze heeft een nieuwe vriend