in

Willem Holleeder met spoed naar ziekenhuis

Willem Holleeder is gisteravond ter controle naar het ziekenhuis geweest in verband met zijn medicatie.

Inmiddels is hij weer terug in de gevangenis in Vught en maakt hij het goed, zo meldt advocaat Sander Janssen op Twitter.

,,Het personeel van de gevangenis heeft vannacht geconstateerd dat mogelijk de verkeerde medicatie is toegediend”, zo vertelt woordvoerder Eveline Petit van de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Daarom is de crimineel uit voorzorg met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hier bleek dat alle lichaamsfuncties nog goed functioneerden en kon hij weer terug naar Vught. Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar het incident.

Advocaat Sander Janssen werd vanochtend platgebeld, maar kon de eerste berichten bevestigen noch ontkennen.

Lees ook  Man laat vrouw in België bevallen om kind Feyenoord te kunnen noemen

Holleeder zit levenslang vast voor zijn betrokkenheid bij verschillende moorden. De beruchte crimineel had in het verleden al vaker problemen met zijn hart.

‘Bijna-doodervaring’
Tijdens de rechtszaak voor zijn betrokkenheid bij verschillende moorden verklaarde Holleeder nog dat hij een ‘bijna-doodervaring’ heeft gehad, maar dat zijn hart het nog wel doet.

,,In de gevangenis heb ik al zeven keer een hartstilstand gehad. Ik heb een bordje op mijn cel dat ik niet gereanimeerd wil worden, mocht het nog eens gebeuren. Ik wil niet kwijlend in een rolstoel belanden. Niemand die de Neus wil duwen!”

In 2007 onderging Holleeder een hartoperatie wegens falende hartkleppen. Volgens Peter R. de Vries had hij een ‘een hele apotheek aan pillen in zijn zak’, zo zei hij in 2012.

Lees ook  Coronababbeltruc: dieven doen zich voor als boodschappenhulp en stelen pinpas

Holleeder lijdt aan een hartkwaal, waardoor nog slechts een kwart van zijn hart functioneert. Hij is daardoor snel moe en moet ‘s middags twee uur slapen om de dag door te komen.

Momenteel zit Holleeder vast in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught voor het opdracht geven tot vijf liquidaties tussen 2002 en 2006.

Hierbij vielen in totaal zes doden. Hij is in hoger beroep gegaan tegen deze uitspraak. Het beroep, dat in augustus van start ging, loopt nog.

’Kinderen bespied, gefilmd en aangeraakt door mannen bij scholen Zandvoort’

Twee verdachten aangehouden om voorbereiden aanslag in Nederland