in

Hond die in de steek werd gelaten door gezin blijft op dekentje liggen, hopend dat ze terugkomen

Het verlaten van je eigen huisdier moet een van de meer harteloze dingen zijn die iedereen kan doen.

Dieren stellen hun vertrouwen in je en houden met heel hun hart van je, dus voor degenen die hun huisdier zonder enige consideratie voor hun welzijn in de steek kunnen laten, zijn we echt teleurgesteld in je.

Mensen kunnen hun huisdieren om verschillende redenen in de steek laten, zoals een verhuizing, het niet kunnen betalen van dierenartsenrekeningen, of misschien kan het dier niet goed opschieten met een nieuwe baby. Maar wat het excuus ook is, het achterlaten van je huisdier is nooit het juiste om te doen.

Gelukkig heeft het verhaal dat we gaan delen een gelukkig einde – maar om de impact te zien die het achterlaten van een hond had op een hond is echt verwoestend, dus je wil misschien wat zakdoekjes bij de hand hebben!

Ons verhaal begint in Dallas met een lief klein poepje genaamd Camilla. Camilla’s ouders waren aan het verhuizen, en ze lieten stapels afval buiten hun eigendom achter voor de vuilnismannen om mee te nemen. De stapel zat vol met oude spullen en dingen die de familie niet meer nodig had.

Camilla was een van die dingen
De arme hond was als een stuk vuilnis weggegooid, letterlijk tussen al het afval buiten haar huis. Haar baasjes hadden zo weinig zorg voor haar welzijn dat ze hun hond zelfs geen eten of water hadden nagelaten. Het enige wat ze voor comfort had was haar deken.

Lees ook  Elke nacht staart de hond de man urenlang aan. Als hij ontdekt wat zijn vorige eigenaar met hem deed, begint hij te huilen

Tot overmaat van ramp was de timing zo triest. Het was eigenlijk oudejaarsavond – een tijd waarin geliefden samenkomen om het begin van een nieuw jaar te vieren.

Maar terwijl iedereen bij elkaar kwam in hun huizen en feestjes gaf, stond Camilla op straat, bang en alleen.

In plaats van te proberen voedsel of een beschutte plek te vinden, bleef de trouwe pup op haar deken zitten, wachtend op de terugkeer van haar baasjes.

Honden zijn alleen gewend aan het geven van liefde, dus Camilla heeft waarschijnlijk moeite om te begrijpen waarom haar familie haar zou hebben verlaten. Maar ze zijn nooit teruggekomen.

Camilla werd op Nieuwjaarsdag gespot door Marina Tarashevska, mede-oprichter van de dierenrechtenorganisatie Dallas DogRRR.

Het arme kleine ding lag nog steeds op haar deken, rillend in de kou. Ze had de hoop nog niet opgegeven dat haar familie naar haar terug zou keren.

“Het was echt koud en regenachtig, en de hond lag op haar deken – en ze wilde het niet achterlaten,” vertelde Patti Dawson, uitvoerend directeur van Dallas DogRRR, aan The Dodo.

“Ik denk dat ze nog steeds dacht dat haar familie terug zou komen. Ze was in dat stadium van, ‘Ik zal hier gewoon wachten. Dit is bekend,

Marina sprak met enkele buren in de omgeving en kreeg bevestiging dat Camilla inderdaad in de steek was gelaten. Ze had nu de taak om de pup te redden.

Het redden van de pup was een lastig proces. Ze was bang voor vreemden en was waarschijnlijk huiverig om zonder haar familie te vertrekken.

Lees ook  Olifant vermorzelt verzorger die hem wat stokslagen geeft

“Elke keer als Marina in de buurt van het deken kwam, ging ze er vandoor,” zei Patti. Maar de twee vrouwen werkten onvermoeibaar hard om Camilla te helpen redden, en uiteindelijk waren ze in staat om haar veilig in een kennel te krijgen. Het arme ding was nog steeds doodsbang.

“Ze was in feite opgekruld in een bal achterin de kist,” zei Patti. “Je kon haar aanraken, maar ze was bevroren van angst. Zou geen oogcontact maken, hield haar hoofd naar beneden.

Als je dicht bij haar kwam, stopte ze haar hoofd achterin de kennel, zoals: ‘Kijk me niet aan, maak geen oogcontact met me, raak me niet aan. Blijf uit de buurt.”

Het arme kleine ding had verwondingen aan haar nek, die volgens de dierenarts het gevolg konden zijn van een gevecht met een andere hond.

Hoewel Camilla nog steeds leert om mensen te vertrouwen, is ze nu op een veel gelukkiger plek dan toen ze buiten haar huis werd achtergelaten. De lieve meid is nu verhuisd naar een pleeggezin en wacht op haar vaders huis.

“Ze doet het geweldig. Haar persoonlijkheid komt langzaam naar buiten, en ze begint te vertrouwen,” vertelde Patti aan The Dodo.

Dit is zo’n hartverscheurend verhaal, en we hopen dat Camilla snel naar haar vaste huis verhuist en wat echte liefde kan ervaren.

Deel dit alsjeblieft met je vrienden en familie.

Laura uit Temptation Island is onherkenbaar geworden

Dood in de pizzeria: was de klant verantwoordelijk?