in

‘Hond die meisje (5) aanviel, greep al eerder kind’

De Alkmaarse Rottweiler die vorige week een meisje (5) aanviel en zwaar verwondde, greep al eerder een kind. Dat zegt een buurtbewoonster tegen deze site.

De informatie zou verklaren waarom het baasje van de hond direct na het incident van vanmiddag besloot de reu te laten inslapen.

938292878

Het vorige bijtincident vond volgens de buurtbewoonster zo’n driekwart jaar geleden plaats in dezelfde buurt.

,,Ook toen kwam de Rottweiler plotseling uit de bosjes gestoven. Hij greep toen een jochie van ongeveer dezelfde leeftijd als het meisje van vanmiddag.’’

Handdoeken
De bewoonster van de Grevelingen in Alkmaar-Noord hoorde omstreeks 13.45 uur geschreeuw uit het plantsoen enkele meters verderop.

Ze sloeg er niet meteen op aan omdat spelende kinderen er wel vaker schreeuwen. Dat veranderde toen haar zoon de ouderlijke woning in paniek kwam binnengerend.

,,Hij riep: mam, je moet komen. Er zit een meisje onder het bloed op een bankje.’’

De Alkmaarse griste een stapel handdoeken uit de kast en rende naar buiten. ,,Er stonden allemaal mensen om het meisje heen.

Lees ook  Hollandse influencer Sophie Milzink wil solo-s*ks taboe doorbreken en vertelt leuk verhaaltje over haar s*ksspeeltje

Dat bloedde flink uit haar hoofd. Ik heb de handdoeken gegeven om het bloeden te stelpen. Daarna namen politie en ambulancemedewerkers het over.’’

Opluchting
Het slachtoffertje is volgens de politie zwaargewond. De hond rukte een stuk hoofdhuid met haar los en bezorgde het meisje met de kracht van zijn tanden ook een gecompliceerde armbreuk. De kleuter is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

De Rottweiler werd na het incident naar een dierenarts gebracht die hem liet inslapen. De eigenaar van de hond kwam volgens de politie zelf met het voorstel dit te doen omdat het dier agressief bleef.

Een hele opluchting, zegt de buurtbewoonster. ,,Ik heb zelf een labrador en liep altijd een blokje om zodra ik de Rottweiler zag. Waarom? Omdat je altijd zulke dramatische verhalen over die honden hoort.’’

” De hele buurt was bang voor die hond ”
– Buurman

Een buurman reageert ook opgelucht. ,,De hele buurt was bang voor die Rottweiler. Hij was van iemand aan de Wielingenweg, hier vlakbij.’’

Lees ook  Zoon komt uit als transgender en moeder besluit te vieren met gedenkwaardige fotosessie

Ballen
De eigenaar van de Rottweiler probeerde het meisje te ontzetten door boven op zijn hond te duiken maar dat lukte pas met hulp van omstanders en politie.

,,Een buurtbewoonsters greep het beest bij zijn ballen en probeerde die eraf te draaien in de hoop dat de hond het meisje dan los zou laten. Geen idee of dat geholpen heeft maar het belangrijkste is dat het meisje nog leeft.’’

” Een buurtbe­woon­ster probeerde de hond zijn ballen eraf te draaien zodat hij het meisje zou loslaten ”
– Buurman

De aanval door de Rottweiler heeft volgens de politie zowel lichamelijk als geestelijk een grote impact gehad op het meisje. ,,Het incident heeft een ontzettende indruk gemaakt waar ze nog last van zal houden’’, verklaarde een woordvoerster.

Vrachtwagenchauffeur gaat wielrenners te lijf met een hamer

Mede-verdachte moord Hümeyra moet terug de cel in, maar is spoorloos