in

Hond geadopteerd na foto waarop te zien is hoe hij wacht bij het bed van dode eigenaar

Het was een foto die iedereen’s hart doet breken: een hond die diepbedroefd wacht op zijn overleden eigenaar naast zijn bed.

Maar wat begon als een beeld van tragedie, veranderde in een verhaal van hoop en tweede kansen.

Het leven is nooit gemakkelijk geweest voor Moose. Hij werd voor het eerst gevonden toen hij vastgebonden zat aan een spoorwegovergang in Georgië en vervolgens in augustus 2017 naar een dierenasiel werd gebracht.

Moose wachtte tot een familie hem zou adopteren, maar had geen geluk. Naarmate hij ouder werd, leek het steeds minder waarschijnlijk dat hij zou worden geadopteerd, en hij liep het risico te worden ingeslapen wegens de overvolle asiel.

Hij werd echter overgeplaatst naar Eleventh Hour Rescue, een asiel in New Jersey die een niet-inslaapbeleid hanteert.

“Moose maakte veel vrienden met de vrijwilligers,” schreef Eleventh Hour Rescue in een Facebook-bericht. “We werden verliefd door zijn gelukkige persoonlijkheid en zijn liefde voor het leven.”

Daarom mag je foto’s op social media niet vertrouwen

De verzorger van zijn overleden eigenaar probeerde voor de hond te zorgen, maar kon hem niet troosten – dus Moose kwam terug bij zijn oude vrienden bij Eleventh Hour Rescue.

“Wanneer de eigenaar sterft, is het beleid van Eleventh Hour dat we de honden terug nemen, wat er ook gebeurt,” vertelde Barish aan Good Morning America.

Het asiel plaatste op 21 juni de hartverscheurende foto van Moose die bij het ziekenhuisbed op Facebook wachtte – en het ging snel viraal.

Plots kreeg de hond die geen familie kon vinden, nu adoptieaanbiedingen van over de hele wereld.

“We hebben nooit in een miljoen jaar gedacht dat dit zou gebeuren”, zegt Barish. “Zoveel mensen waren bereid om deze treurende, dakloze hond te helpen.”

Moose ging uiteindelijk naar een familie in New Jersey, die als één van de eersten contact opnam met het asiel voordat de foto viraal ging. Hun hond van 14 jaar was onlangs overleden en ze waren op zoek naar een nieuwe hond.

Politie vindt 400 duizend euro na klacht over stankoverlast

“We zoeken naar de beste match voor onze honden,” vertelde Barish Today. “De familie is een vriend van een vrijwilliger, dus we weten dat het goed met hem gaat.” De familie deelde foto’s van Moose in zijn nieuwe huis:

“Hij heeft het geweldig hier”, schreef Bernadette McCarthy op Facebook.

Wat werd verspreid als een hartverscheurend verhaal eindigde met een zeer gelukkig einde voor Moose. Barish hoopt ondertussen dat het verhaal mensen zal herinneren aan de vele honden die moeten worden gered.

Wat ik hoop is dat er bewustwording voor reddingen komt en dat mensen zich zullen inzetten voor adoptie.”

Deel dit hartverwarmende verhaal!

Oma gaat doosje theezakjes kopen, maar komt met iets gênants thuis.

Mexicanen in opstand vanwege gruwelijke moordfoto’s: ‘Wij willen Ingrid eervol herinneren’