in

Hond Luna (3) gedood en 10 pups gestolen uit stal van hobbyfokker in Beers: ‘Ik kan wel janken’

Bij een inbraak in een voormalige paardenstal van een fokker in Beers zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag tien pups gestolen. Moederhond Luna (3) is door de nog onbekende dader of daders om het leven gebracht. ,,Ik kan wel janken”, zegt de hobbyfokker (70), die niet met zijn naam in de krant wil.

Het gaat om een fokker aan het Kerkeveld, tegenover de kerk aan de Provincialeweg. Hij heeft geen idee hoe de daders wisten dat er pups te halen vielen bij hem.

Op een nare manier om het leven gebracht
Volgens de politie is de hond ‘onnodig en op een erg nare manier’ om het leven gebracht. Het is onduidelijk waar de gestolen pups op dit moment zijn en of zij mogelijk te koop worden aangeboden. Door de diefstal is de fokker al zijn puppies kwijt. De dieren zijn slechts drie tot vier weken oud.

Lees ook  Vrouw (67) slachtoffer van zedenmisdrijf in Groningen

Het zijn puppies van een boerenfox en van een jackrussel gekruist met een pincer. ,,De inbrekers hebben moeite gedaan om binnen te komen. Het hekwerk hebben ze doorgeknipt. Het is rond 01.00 uur gebeurd. Ik werd wakker van geblaf. Ik ben gelijk opgestaan, gaan kijken en zag dat de dieren weg waren”, zegt de fokker.

‘Wat moet ik nu gaan doen?’
De hobbyfokker, die ook paarden en pony’s houdt, noemt wat hij aantrof in de stal ‘bar en boos’. Daar vond hij de gedode moederhond en zag hij dat al zijn pups weg waren. ,,Ik ben maar een hobbyfokker, deed het echt puur voor de hobby. Het was zo mooi. Wat moet ik nu gaan doen? Ik hoop dat de pups nog gevonden worden. Het zal lastig zijn, ik denk dat ze al ver weg zijn.”

Lees ook  Pas op met de APP Parkmobile: Je kan hem beter niet gebruiken!

De Cuijkse politie roept getuigen die meer weten over de zaak op om de politie te informeren. De politie heeft inmiddels foto’s verspreid van vergelijkbare pups van de fokker.

Koffie of theeleuten met een vriendin schijnt beste therapie te zijn tegen de dagelijkse stress van het leven!

Jongen (18) verbrast studiefinanciering, salaris én zorgtoeslag in casino en overvalt Kruidvat