in

Hond verlaten aangetroffen aan ketting, iemand heft haar pootje op en doet tragische ontdekking

Hoe iemand hun huisdier kan dumpen is helemaal harteloos. We horen vaak verhalen van mensen die niet meer voor hun huisdier kunnen zorgen en er niets beter op vinden om ze gewoon te dumpen langs de weg.

Het minste wat je kunt doen is hen naar een asiel brengen, toch? Daar worden ze tenminste verzorgd.

Maar dit verhaal is extra pijnlijk want er werd niet een hond gedumpt, maar een hele familie. Het was een moeder die voor haar jongen wilde zorgen terwijl ze zelf voor haar eigen leven vocht.

De familie werd vastgeketend aangetroffen in Roscommon, Ierland. Achtergelaten door hun baasje. De moeder was haar zes jongen eten aan het geven.

Een voorbijganger had de vastgeketende hond opgemerkt en tegelijk de politie en de dierenbescherming verwittigd. De dieren werden meteen opgenomen ter verzorging.

Het hartverscheurend verhaal en enkele foto’s werden gedeeld op Facebook. Dat leidde tot heel wat verhitte reacties.

  Een verlaten hond rilt van schrik in de regen – kijk wat gebeurt wanneer een dierenvriend haar vertelt dat alles goed komt

“Dit is wellicht de meest droevige foto die ik ooit heb gezien,” schreef iemand. “Het zegt veel over de gruwelijke mensen rondom ons.”

“Kijk naar de angst en de kwetsbaarheid in de ogen van deze hondjes,” schreef iemand.

“Ik huil bij het zien hiervan,” zei iemand anders.

De honden hadden geen gezondheidsproblemen, behalve dat ze bevroren waren en honger leden. Ze blijven onder toezicht.

De organisatie schreef dat ze de honden allemaal een naam gaven. Emmy Lou, zo heet de moeder, en de jongen noemen Billy Ray, Dolly, Dixie, Dotty, June en Patsy.

Ze bedankten de voorbijganger die zich ontfermd had over de honden en hen zo wellicht heeft gered.

“Aan de aardige dierenvriend die ze ontdekte en de politie belde, we zijn je ontzettend dankbaar!” schreven ze. “We konden hen niet helpen zonder jou, dus blijf dierenmishandeling melden.”

  De familie begraaft hun hond. 14 uur later staat hij weer voor hun deur.

Hugh O’Tool, de directeur van de organisatie, zegt dat de levens van de familie honden zeker in gevaar waren, en niet kon geloven dat iemand zoiets zou doen.

“Een jonge hond achterlaten zonder eten of drinken, terwijl ze ook nog eens haar jongen aan het voeden is, is zeer risicovol,” zegt hij. “Ik begrijp niet hoe iemand kan denken dat het oké is om een hond vast te ketenen terwijl ze haar pups moet eten geven.”

“Met de koude dagen en de regen, kon het wel eens zeer slecht zijn afgelopen. Ik ben blij dat we gewaarschuwd werden zodat we konden helpen.”

Het is fantastisch dat de honden veilig en wel zijn, maar de dader in kwestie is nog steeds spoorloos.

Help ons dit verhaal te verspreiden als je tegen dierenmishandeling bent!

André ziet samenwonen met Bridget wel zitten: ‘Als het aan mij ligt wel’

’Dronken’ Hazes erg intiem op kerstfeestje