in

Hond zit al vier jaar lang aan boom vastgeketend, maar dan krijgen zijn redders een anonieme tip

Aan het begin van dit jaar arriveerden reddingswerkers, gealarmeerd door een anonieme tip, op een boerderij in Georgia (VS).

Ze konden hun ogen niet geloven. Een hond leefde onder erbarmelijke omstandigheden. Het arme dier was vastgeketend aan een boom, vuil, ziek en uitgemergeld.

De dierenreddingsorganisatie Go Dogs, Go Rescue Inc, deelde het verhaal op Facebook, samen met foto’s van zijn transformatie. De viervoeter leefde vier jaar lang vastgebonden aan de boom, in de buitenlucht.

Toen ze de hond aantroffen was hij compleet verwaarloosd. Het gemiddelde gewicht voor zijn ras ligt tussen de 20 en 30 kilo, hij woog slechts 12 kilo … Zijn nek had verwondingen door de riem.

Lees ook  Klein meisje vindt een boxer die voor dood werd achtergelaten in een betonnen graf. En ze weet precies wat ze moet doen.

Verder onderzoek bij de dierenarts wees uit dat hij hartwormen had, een levensbedreigende hartaandoening die wordt veroorzaakt door een parasiet die zich vestigt in de bloedvaten en het hart van het dier.

Maar dit verhaal van verwaarlozing kent een gelukkig einde! Dezelfde organisatie die hem in januari vond, deelde deze maand een nieuwe post. De hond is compleet veranderd en helemaal opgeknapt!

Nadat hij was geadopteerd door een gezin dat om hem geeft en van hem houdt, werd hij omgedoopt tot Hero, vanwege zijn epische kracht om vier jaar lang een nachtmerrie te overleven.

Lees ook  Dierenbescherming haalt 29 verwaarloosde dieren uit woning in Koewacht

Hero slaapt nu binnen, op zachte matrassen, en is een zachtmoedig en gehoorzaam huisdier. Aan de droevige jaren waarin hij zat vastgebonden, heeft hij alleen een kleine hernia overgehouden, maar dat zal binnenkort worden opgelost door een kleine ingreep.

Wat betreft de eigenaren van de hond, wiens wreedheid en onverschilligheid het dier bijna zijn leven kosten, er wordt verwacht dat ze voor de rechter belanden.

We zijn zo blij om te zien dat Hero’s beproevingen voorbij zijn en dat hij een liefdevol gezin heeft gevonden!

Gezin dumpt “walgelijke” hond, omdat ze pootje verloor na auto-ongeluk

Vader raakt verlamd door auto-ongeluk, als hij wakker wordt ontdekt hij dat zijn drie dochtertjes zijn overleden