in

Hondensalon opent in het midden van de nacht – maakt “haarbal” onherkenbaar in 3 uur

Niemand weet zeker hoe Lucky de hond in het midden van de snelweg was terechtgekomen.

Maar op basis van zijn uiterlijk, was er een ding duidelijk: de hond voelde zich niet goed.

Toen Lucky gevonden werd op de weg in Florida, was zijn vacht één gigantische, verwarde, onverzorgde klonter. Een duidelijk teken van zijn trieste geschiedenis.

Maar dankzij een hartverwarmende reddende engel en een volledige transformatie, ziet Lucky er nu heel wat beter uit.

Kari Falla is de eigenaar van BGE Grooming, een haarsalon voor honden in Seminole County, in de Verenigde Staten. Wanneer ze niet bezig is met haar honden, spendeert ze haar vrije tijd aan het trimmen van verlaten honden die echt een opknapbeurt nodig hebben. Zo zijn hun kansen groter om geadopteerd te worden.

Kari vond een bericht op Facebook van een vriend, over een arme hond die ze gevonden hadden in het midden van de autosnelweg. Het dier was in een erbarmelijke staat en Kari voelde onmiddellijk dat ze moest helpen, zelfs al betekent dat het openen van haar hondenkapsalon in het midden van nacht.

“Van zodra ik het bericht zag over deze hond wist ik dat ik ONMIDDELLIJK moest helpen,” vertelde Kari aan The Dodo. “Ik contacteerde de mensen die de hond hadden gevonden en ik vertelde hen om naar mijn zaak te komen rond middernacht. Ik zou hem dan een gratis opknapbeurt geven.”

Lees ook  Nederlandse man traint zijn Rottweiler om Marokkanen aan te vallen en filmt het

Voor Kari, die al heel wat verwaarloosde honden heeft gezien, was dit een extreem geval.

“Het was echt de meest gestoorde situatie die ik ooit heb gezien in mijn leven,” zei ze. “Hij rook naar de dood. Hij kon niet wandelen. Hij kon zich niet ontlasten. Zijn hele lichaam was als een gemummificeerde troep. Hij zat vol onder de vlooien. Hij had een lange koord die zich volledig gewikkeld had in zijn vacht, en die zat volledig onder de maden.”

En toch weigerde ze om het een hopeloos geval te noemen.

De drie daaropvolgende uren, begon Kari de hond te verlossen van de overtollige haren waarin hij gevangen zat.

Traag maar zeker, werd de hond zijn ware gelaat duidelijker.

Rond 3 uur ’s nachts was de transformatie compleet. Maar het was een uitdagend proces. Verrassend genoeg bleef Lucky de hele tijd kalm, hij klaagde geen enkele keer.

“Het was alsof hij wist dat we hem hielpen.”

Nadien kreeg Lucky een warm en zalig bad, waarschijnlijk de eerste keer in zijn leven.

Na zijn bad, werd de hond naar een dierenarts gebracht die ontdekte dat de hond zowel doof als blind was. Hij had geen microchip die hen naar zijn voormalige eigenaar kon leiden.

Maar al bij al was hij nu in goeie handen.

Het is nu slechts enkele dagen geleden dat Lucky gered was, maar hij is onnoemelijk veel gelukkiger dan tevoren. Een pleegfamilie draagt momenteel zorg voor hem, en Lucky voelt zich duidelijk beter in zijn vel.

Lees ook  ‘Dunste hond ooit’ at glas en batterijen nadat men hem gewoon liet verhongeren.

“Hij wordt nog elke dag beter en beter,” zegt Kari.

Wanneer de tijd rijp is, zal Lucky op een adoptielijst komen, en zal hij hopelijk eeuwige liefde en veiligheid vinden in een nieuwe thuis, een nieuw leven starten.

Wij houden zoveel van dieren en zijn gepassioneerd in het helpen van anderen in nood. We trimmen alle geredde honden en honden uit het asiel gratis, en denken daar zelfs geen twee keer over na,” zegt Kari. “Ons motto is, ‘een klein beetje goedheid kan veel betekenen’, en in dit geval, heeft het een leven gered. Er is niets die meer belonend is dan een hondje zijn staart zien kwispelen van geluk na een frisse opknapbeurt. Een trimbeurt kan wonderen doen. De hond die binnenkwam was triest, depressief, onverzorgd, had vuile oren, ongeknipte nagels. De hond die buitenkwam sprong op en neer van geluk, kwispelde met zijn staartje, en had vertrouwen in zichzelf.

Dankjewel Kari voor alles wat je doet!

Bekijk Lucky’s ongelofelijke transformatie in de video hieronder:

Als je akkoord gaat dat Kari en haar salon alle aandacht verdienen die ze kunnen krijgen, deel dan zeker het verhaal van Lucky zodat meer mensen de kans krijgen om te horen over deze geweldige dierenvriend!

2 gemakkelijke trucjes die je huis goud waard maken – en probeer het als je van de herfst houdt

Vissers zien berenjong aan boot hangen – dan zien ze dat ze niet alleen zijn