in

Hondje leidt eigenares naar afvoerput – vindt op 2 meter diepte een achtergelaten, pasgeboren baby.

Het was een schijnbaar normale dag toen Charmaine Keevy op 3 april haar hond Georgie uitliet in Port Elizabeth in Zuid-Afrika. De 63-jarige dame en haar teckel nemen vaak een andere route, maar ditmaal besloot Keevy om langs ergens anders wandelen en ze stapten voorbij een afvoerput.

Toen ze voorbij de afvoerput wandelden, begon Georgie plotseling te blaffen. “Ik dacht eerst dat het een kat was omdat hij bang is van katten. Maar toen ik het geschreeuw opnieuw hoorde, besefte ik dat het een baby was”, zei Keevy.

Ze hield de auto van Cornie Viljoen tegen en hij gebruikte een stalen staaf om het betonnen deksel naar boven te lichten.

De pasgeboren baby was naakt en had de navelstreng nog aan haar lichaampje. Viljoen klom in de 2 meter diepe put en begon naar de baby te bewegen waar een kolonie rode mieren langs zijn been omhoog begon te klimmen. De baby had geluk dat de rode mieren niet in haar buurt waren.

Lees ook  Ziekelijke asielmedewerkers filmden elkaar terwijl ze een hond s*ksueel m*sbruikten.

“Ik wist niet of de baby gewond was dus probeerde ik haar zo voorzichtig mogelijk op te tillen en ze was zo klein”, vertelde Viljoen. “Ik wilde haar gewoon een tijdje vasthouden maar ik wist dat ze dringend medische hulp nodig had.”

Hij reikte de baby aan Keevy aan die het kleine kind in haar trui wikkelde. De ambulances arriveerden en die brachten het kind, dat aan hypothermie en ademhalingsproblemen leed, meteen naar het ziekenhuis.

“Ik denk echt dat ik voorbestemd was om die baby te vinden, zeker omdat ik doorgaans een andere route neem. Het is zonder twijfel een wonder”, vertelde Keevy.

Lees ook  Tatjana Simic zet oude foto’s van haar in de Playboy online (+foto’s)

Het ziekenhuispersoneel doopte de baby Grace April en de politie probeert de moeder nog op te sporen.

“De baby stelt het momenteel goed maar heeft een virale infectie opgelopen omwille van de blootstelling aan de koude. Maar ze is een vechtertje en wordt sterker”, zei Viljoen.

Keevy postte op Facebook een update met de melding dat het meisje “veilig en knus in de couveuse” ligt.

“Ze is een prachtig klein meisje uitverkoren door God … ze heeft een doel en een bestemming. God is zo goed … Hij houdt van haar”, schreef hij.

Huilende moeder kruipt bij 22-jarige zoon in ziekenhuisbed. Deelt pijnlijke waarheid over wat hem doodde.

Zwangere moeder voelt baby na 30 weken niet meer bewegen – ontdekking van dokters in de baarmoeder bezorgt ouders koude rillingen.